De Boot-vangstberichten

 

 

Dinsdag 30-12-2003    Tom # 45- Gerard # 339-Dick # 340
Vertrokken we richting Neeltje Jans om bij de Roompotsluis aan boord te gaan van de Andromeda een kottertje net zo groot als de Stella Bell, deze werd aardig gevult want de laatste dag van het visjaar moest afgesloten worden,40 man die er zin in hadden en dat lieten ze horen ook .
Nadat Dick # 340 nog had gebeld met Arthur of er nog plek was belde deze mij om mee te gaan op de Andromeda helaas melde zich er maar twee eurovissers zodat we er drie te kort kwamen om de boel te verdelen over twee boten want dan had de Maatje Adriana ook gevaren en was er meer ruimte geweest.
Nadat we door de sluis waren gevaren gingen we eerst een aardig stukje richting eerste wrak dat na 3 uur was bereikt hier weemelde het van de Wrakratten die gulzig toe hapten op de goed gevulde haken.
Gerard #339 ving een hele mooie bijna record maar kwam net te kort,op naar het tweede wrak hier leek de rust niet te hebben geholpen want er was al bijna twee weken niet gevaren door jaja de wind .
Dus op naar het derde wrak en hier was het meteen raak her en der kwam wat gul aan boord maar het was sprokkelen.
Hier ving moi Tom # 45 zijn eerste mooie 69 cm,hier zijn we blijven hangen en vingen nog wat Wrakratten deze zijn gefrituurd best te eten maar is wel veel werk.
Na ongeveer (xx) verspeeld te hebben ving ook Dick # 340 een mooie die heftig te keer ging.
Aan het einde van een mooie en zware dag was het resuultaat 23 gullen op de HELE BOOT met veertig man niet echt goed maar wel heel gezellig alleen miste we het echte Eurovisserscontact wat toch heel speciaal is.
 
Vang ze en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

 

hoi mede-eurovissers
 
Eindelijk was daar dan die ene dag van het jaar, waar ik al jaren van droomde! wrakvissen!!!
's Nachts wel 5 keer wakker geworden, om me maar niet te verslapen, en eindelijk om 4.15 eruitgesprongen. Zelden zo blij geweest om er uit te mogen!
Om 5.15 stond ik naast de bella mar. ik was niet echt de eerste, maar de laatste zeker niet.
Om 5.45 was iedereen zo beetje binnen en kon onze Arthur koppen gaan tellen. Iedereen was er en kon Dirk de motoren starten.
Om 8.15 werd het licht en kwamen we bij het eerste wrak aan. Vanaf het vertrek uit de haven was mijn buurman Jeroen#452 al zeeziek terwijl er echt niet veel golven stonden. Toch ving hij een van de eerste gullen, maar ja als je zoveel aan de vissen voert, kan dat ook niet anders!!
Er werd niet echt veel gevangen, zeker gul niet, wel af en toe bolkjes, dus na 30 minuten gingen we naar het volgende wrak.
Hier ving ik de eerste 65+ gul van mijn leven. Ik weet het, ik ben een bescheiden visser, maar hier was ik erg blij mee. Onder toejuichingen van Tuur kwam hij boven water en werd hij aan boord getild. Bijna 70 cm, en lekker dik!
Nu werden er links en rechts de eerste gullen door de andere vissers gevangen.
In totaal hebben we die dag 5 of 6 wrakken aangedaan. Bijna iedereen had wel 1 of 2 gullen, terwijl ik van Arthur hoorde dat er 1 met 9 was.  Alleen Cees#432 had alleen maar steenbolken gevangen, maar daar was wel een nieuw bootrecord bij, 37 cm. Arthur stond na de middag naast me en die zag ik nog een gul missen, die zowat zijn hengel uit zijn handen trok. Arthur kreeg hem niet meer het wrak uit helaas, maar een nieuw record had er wel ingezeten. Misschien dat er meer vissers waren zonder gul, maar ik kon niet alles in de gaten houden natuurlijk. Zelf heb ik er nog 1 bijgevangen, 65 cm, maar een stukkie slanker en 15 bolken, en een bijna nieuw bootrecord schar:31 cm. De grootste van de dag was volgens mij 74 cm, maar dat zal Arthur wel beter weten.
Om 17.30 waren we weer terug en kwamen we Ruud nog tegen die met de andere boot was weggeweest, met een man of 8. Gemiddeld 10 met als uitschieter 29 gullen.
Toch konden deze getallen me niet deprimeren, het was een werelddag, met weinig wind, af en toe regen en zon, en heel gezellige mensen aan boord, waar ik er veel niet van kende. Lekker gebabbeld, heerlijk gevist en veel gelachen!!
Foto's heb ik niet, maar o.a. Arthur en Ruud#423 wel, dus misschien zien jullie die t.z.t. hier wel verschijnen!!
 
Genoten heb ik en ik wil alle andere Eurovissers bedanken voor de gezellige dag!! En Arthur: als je een meisje was...............
Nou Peet#1,3, Jan#228 en alle anderen, hierbij zijn alle vragen op de foto's na,hoop ik beantwoord. Ook nog getikt op de 31e, dus zelfs nog dit jaar Peet, maar of Marcel zo gek is om dit nog oudejaarsavond te plaatsen, lijkt me niet reeel!!
 
Vangse, en vooral botten onder de 43 cm.
 
TOM#278

 

 

Terwijl de Eurovissers de wrakbiggen en -ratten aan het belagen waren hebben wij er een ouderwets dagje ankervissen bij de Blokkendam van gemaakt. Om 08.00 uur in de luwte bij de Noorderblokkendam was Arjans eerste inworp direct een doublet mooie wijting en kon ik zelf de eerste schar omhoog trekken. Dat beloofde een mooie dag te worden!! Maar op de een of andere manier wilde het niet echt los komen. Af en toe een scharretje en een enkel torretje, maar dat was het dan wel. Vanaf 09.30 was de stroom weg en was het zelfs geheel gedaan met de vangst. Om 11.30 eindelijk weer een forse beet en even later mocht ik mij weer verheugen in een schouderklop toen de vis, een leuke tong, naar boven kwam. Ongelofelijk op 30 december in het volle daglicht. Het betekende tegelijk dat de vis weer begon te bijten en binnen een kwartier kwamen er zelfs nog drie (!!!) tongen naar boven. Daarna was het een half uurtje met 4 botten en vervolgens kwam de flinke ebstroom er in. Vanaf dat moment geen andere vissoort meer gevangen dan gulletjes tot een cm. of 50. Arjan werd er gek van, want hij kon ze maar niet vangen. Dan eindelijk toch een beet op een van zijn drie (!!) toppen en met een "liever 1 grote dan 5 kleine" takelde hij een gul van 65 cm omhoog.
         
 Dat was gelijk het sein om te stoppen met azen want na 14.00 hebben we geen schub meer gevangen. Totaal 9 scharren, 2 wijtingen, 11 gullen, 4 tongen en 4 botten. Matig qua aantal, maar prima qua formaat. Foto's volgen.
 
Gilles #59   

maandag 8 december.

Nog vervult van de gullenroes van de laatste keer zijn wij weer naar zee gegaan. De weerberichten waren gelukkig ietsje beter als gisteren want toen waaide het nog behoorlijk uit de oost voor onze kleine bootjes. Vandaag was het echter prima te doen. Ik hoopte dat de gullen het ook dit keer op het tij van het lage water wilden doen maar dat viel tegen. Tot aan de vloed hadden wij nog maar een paar gulletjes gevangen en een hoop steenbolken.

Toen het rond een uur van de vloed ging stromen bleek het noord oost gaande tij in het begin te sterk om het wrakje goed te kunnen bevissen, maar toen het getij ietsje minder werd was het bingo en vingen wij weer zo'n twintig mooie gullen.

Ik kan wel zeggen dat de meeste vis een uur na het hoge water is gevangen. Op naar de volgende keer!!!
groetjes aad#246

 

 

Aangestoken door het enthousiaste bericht van Albert #229 heb ik vandaag de kou getrotseerd en de boot gepakt om die scharren voor de kust bij Kijkduin eens te pesten.Nou dat ging aardig. Eerst gevist op 15 m water, maar dat wilde niet echt lukken. Na de kering van het tij wel wat schar maar niet wild. Toen maar verkast naar 18 meter water en dat was bingo.

Regelmatig doubletten en drie tegelijk. Ze waren van formaat. Toen we een halve kist vol hadden zijn we maar gestopt. Oh ja de AID kwam nog even langs om de boel te inspecteren (maat van de vis en of wij soms netten hadden). Alles was gelukkig in orde.

Al met al een goede visdag gehad en de vriezer van mij en mijn opstapper is weer aardig gevuld. Behalve schar één bot en één wijting gezien en een grote????? die een afgebroken haaklijn veroorzaakte.
 Groeten Rob#50

 

Met de boot afgelopen maandag 1 december en dinsdag 2 december 3 km uit  de kust van Kijkduin gevist. De vangst was ronduit goed. Die vangst bestond wel bijna uitsluitend uit scharren; geen wijting gezien. De kleine en middelmatige  vissen (en dat was ruim meer dan de helft) weer laten zwemmen en alleen de grote gehouden. Toch hadden we op maandag nog een dikke twintig vissen mee naar huis (in een kleine twee uur vissen) en op dinsdag meer dan 30 (in vijf uur vissen). Dinsdag begonnen we precies op de kentering van het tij en was er dus nagenoeg geen stroom. De eerste anderhalf uur  dan ook nagenoeg niks gevangen. Toen de stroom er weer in kwam werd de visserij gelijk weer beter. Er stond toen eigenlijk de hele tijd wel een hengel te rammelen. Een prima middag gehad dus en de conclusie is dat de ankervisserij voor de kust momenteel goed is.

 

Groet, Albert # 229

 

Hallo vissers,
Het vangstbericht van Gilles ten spijt het volgende :
Zondag 30 november uitgevaren met de Trip Senior uit Scheveningen. Ik kan kort zijn over de vangsten. We hadden met z,n tweeen 7 maatse wijtingen en 7 scharren in de emmer. 5 vissen over de muur gezet vanwege de minimale afmetingen. Ook op de andere twee schepen van Trip hetzelfde verhaal, niet meer dan 50 stuks per boot.
Jammer, volgende keer hopelijk beter.
Martin #256
 

Vandaag op twee december zijn wij weer naar zee gegaan om het gullenmeppen weer te proberen. Eerst richting het noorderhavenhoofd. De vorige keer zat er niet veel maar alles bij elkaar opgeteld was het toch een lekker zooitje vis. Vandaag zat het echter niet mee. Op een plek die normaliter toch wel voor  genoeg vis moest zorgen was nu goed voor vier kleine gulletjes dus zijn wij het open water maar op gaan zoeken.

 Ik wist dat er nog een paar bootjes van onze vereniging op een wrakje lagen te vissen. Het leek ons dus verstandig om eens te kijken hoe de visserij daar was. Daar was het een stuk beter en zijn wij er maar naast gaan ankeren. Dat leverde uiteindelijk een twintig stuks gullen op en het leuke was nog dat wij naast een ver  familielid van rex hunt lagen te vissen.

 Wat ik over het water kon horen bleek het hier te gaan over Gerrit Hunt. Uiteindelijk is het toch nog een prachtige dag geworden met een zee als een spiegel.
groetjes  aad #246


 

 

Normaliter hielden we het rond eind september voor gezien wat zeebaars betreft en troffen we onze voorbereidingen om vriend kabeljauw te gaan belagen. Tot we vorig jaar mede mede dankzij de gunstige weersomstandigheden zelfs rond half oktober nog de nodige zeebaarzen wisten te vangen. Gekweg bleven we doorvissen tot 3 december, de laatste dag dat we zeebaars wisten te vangen! Misschien had er zelfs nog wel een verlenging ingezeten, maar door de harde wind werd de eerst volgende zeebaarssessie verschoven naar medio april 2004. Na een perfect seizoen voor zowel de kant- als bootvisser besloten we i.v.m. de slechte weersomstandighedenwerd het seizoen rond begin november af te sluiten. Maar zoals bekend, kruipt het bloed nu eenmaal waar het niet gaan kan, en eigenwijs als we zijn, duwde ik mijn boot op donderdag 27 november (eigenlijk tegen beter weten in) toch maar weer door de kalme branding. We gingen eigenlijk alleen maar voor die ene aanbeet! Maar na een zee taaie visserij wisten we aan het eind van de dag toch nog 8 mooie dikke stekels te verleiden! 

Gelukkig en zeer voldaan voeren we rond 4 uur 's-middags weer richting Ter Heijde.Laten we hopen dat de kabeljauw niet te lang op zich laat wachten want momenteel is het merendeel van de vangstberichten wat betreft de verre wrakken zeer bedroevend!
 
#461 Joop Folkers  

 

 

Vandaag, 28 november, een ankertochtje gemaakt met de Trip Tender uit Scheveningen. Samen met Arjan #8, Jan #108 en vijf kennissen/klanten van Arjan om 08.00 het ruime sop gekozen om op een mijl of 5 voor anker te gaan. Met het laatste stuk van de vloedstroom nam de dag een fijne aanvang met meteen een aantal mooie wijtingen en scharren. Daarna werd het in de stroomloze tijd iets minder, maar toch werd er wel continu een visje gevangen. Met het begin van de ebstroom half in de middag begon het echter net werken te worden, alhoewel ik deze vorm van werken echt niet erg vind!! Binnen vijf minuten waren de haken gevuld met wijting en schar, soms met één, maar meestal met twee of drie tegelijk. We hebben verschillende onderlijnen en aassoorten uitgeprobeerd. De drie korte stalen afhouders met haakje 4 waren opnieuw favouriet, mits ze waren voorzien van een sappige pier.

 Maar ook op de zager werden verschillende vissen gevangen. Ook de spin, bedoeld voor tong, was een hit voor de schar en zelfs wijting werd er aan gevangen!! De scharren waren overigens wel kleiner van formaat dan verleden week bij de blokkendam.

De wijtingen waren mooi, een enkele kleine, de meeste aan de maat, met een enkele uitschieter achterin de 30. De eindbalans van 6 uurtjes vissen voor Arjan, Jan en ondergetekende was: iets meer dan 100 scharren, een kleine 80 wijtingen en een dikke bot.
 
Gilles #59   

 

Hallo Medevissers,

Donderdag 28 november weer eens meegeweest met de Gemeni 3 van uit Maassluis op een wrakkentocht. Ondanks de storm van een dag eerder, een perfecte zee. Weinig golfslag en gevist in mijn trui vanwege het heerlijke zonnetje. Van het thuisfront vernomen dat het daar de gehele dag mistig was geweest.Wij hebben gevist tot 40-45 mijl uit de kust. De vangsten vielen tegen. Zelf hadden we, met 2 man, 4 mooie gullen, een grote schar en ongeveer 25 steenbolken. Wel waren de steenbolken van een groot formaat.De zwaarste was zowat een kilo. Aan boord werden nog 1 mooie zeebaars van 3 kg gevangen en een koolvis van hetzelfde gewicht. Helaas waren er ook vissers zonder vis. Zondag a.s. eens geboekt bij Trip om eens platten en wijting ( proberen) te gaan vangen.
Verslag zal volgen.

Martin #256#

 

 

Hallo visvrienden,
 Hier weer eens een vangstberichtje van Dick #340 en Geer #339 uit Zoetermeer.(eerst het verslag van Geer alleen)
Op vrijdag de 14e heb ik op m'n roostervrije dag geprobeerd een visje te verschalken. Dick (mijn vaste vismaat en ook nog mijn neefje) nog even gebeld, maar die kon helaas geen vrij krijgen. Ik dus alleen op pad, is ook wel eens lekker hoor.
Moet zeggen dat de dag niet zo geweldig begon. Via Koolmoes in Den Haag wat aas besteld om daarna richting de waterweg te rijden. Wat gebeurt er, sta ik daar aan de kassa zonder portemonnee. Met omkleden vergeten m'n geld eruit te halen,wat een oen he !!!
 Maar goed, ik zeg tegen die lui daar sorry maar ik heb geen geld bij me. Maak niet uit joh zegt ie eigenaar betaal maar als je de volgende keer weer komt . Nou waar maak je dit nog mee, zo vaak kom ik daar nou ook weer niet. Helemaal toppie, dus Jan Koolmoes nog hartstikke bedankt daarvoor. Als een speer naar Hoek van Holland gereden.
Beetje het tij in de gaten gehouden ( 17.30uur hoogwater ) om een uurtje of half 3 zat ik er al helemaal klaar voor. De week ervoor al samen met Dick een paar vette wijtingen gevangen met het vertrouwen dat het alleen maar beter kon worden. Niets was minder waar.
Tot aan het hoge water 17.30uur niet 1 enkele aanbeet gezien. Verder vissen had volgens mij ook geen zin meer. Het water stroomde weer als een bezetene.
 Weet niet waaraan het ligt maar die stroming houdt daar gewoon niet op, of het water nou eruit gaat of naar binnenkomt, 't trek je hengel finaal uit je standaard het water in, of met standaard en al. Heb daar wel gezellig staan kletsen met toeschouwer Huub heet ie geloof ik, een wat oudere visser die menig eurovisser wel kent.
Richting huis kreeg ik meteen het  geniale idee om te gaan bootvissen.
 Vervolgens m'n niet -vangstbericht doorgebeld naar Dick met de mededeling dat ik me even moest afreageren, want ik had bot gevangen. (niets dus)
 Zaterdag snel even geïnformeerd of we zondag nog ergens konden opstappen met een boot, dan zou Dick natuurlijk wel meegaan. Zaterdag zou het Nederlands elftal op tv komen, maar laten we daar maar geen woorden over vuil maken.
( Nu verslag van Dick en Geer )
 En ja hoor gelukkig hadden ze nog plek op de Trip Junior. Zondag met vol goede moed om 6.45 uur vertrokken naar Scheveningen, maar wat een pokke weer weer. Met veel regen en wind om 08.00 uur uitgevaren. Dat varen duurt altijd langer dan je lief is. Gelukkig knapte het weer een beetje op, en na anderhalf uur varen konden we eindelijk ingooien. Allebei met 1 hengel en als aas pieren en zagers, en een makreel meegenomen uit de vriezer je weet het maar nooit. Lange rode -en korte metalenafhouders als onderlijnen gebruikt met grote haken. Onze eerste worp was meteen raak dat beloofde wat. Wijting en schar lieten zich veelvuldig vangen de hele dag door, voorkeur voor het aas hadden ze niet ze pakte gewoon alles.
Wel veel meer wijting dan schar, dat  hadden we liever andersom gezien, maar ja dat mocht de pret niet drukken. We konden samen ruim 80 vissen op onze conto schrijven, de ondermaatse vis niet meegerekend  maar die hebben we netjes onthaakt en teruggegooid. Helaas gaat de tijd dan toch sneller dan je denkt en keerden we om 14.45 uur weer terug naar de haven. Met een tevreden gevoel zijn we richting huis gereden om "halfdood" op de bank neer te kunnen ploffen.
Het was een zeer geslaagde dag geweest en we hebben zeer goede hoop dat het wijtingweekend ook net zo'n feest zal worden als dat wij nu gehad hebben.
Om een lang verhaal kort te houden sluiten we hierbij af en zien de meeste van jullie weer op het wijtingfestival op 22 en 23 november.
 
groeten van Dick en Geer uit Zoetermeer  

 

 

Donderdag de 13e. Voor het eerst sinds maanden de boot te water gelaten. Na de keuring van trailer en onderhoud van de motor stond niets in de weg om samen met Arjan #8 te oefenen voor de 2e selectiewedstrijd boot. De verwachte golfhoogte noopte ons om wat later weg te gaan, en uiteindelijk kozen we om 11.30 positie in de buurt van de noorderblokkendam. De golven en de wind vielen alleszins mee, dus snel de pieren te water gelaten. Op een lekkere ebstroom ging het van kiet af aan los. Triplets mooie scharren en heel af en toe een wijting vormden het begin van wat een mooie dag zou worden. Rond 14.30 ging de stroom er uit en was de visvangst gevarieerder met af en toe een zeebaarsje, gulletje en botje tussendoor. Rond 16.00 kwam de vloedstroom er iets in en was het gedaan met de schar. Nu waren het doublets en triplets scholenbaars die de paternosters met korte afhouders niet konden weerstaan. Dan een grote verrassing: Een stem van bakboordzijde vermeldde het binnen komen van een haaitje! En inderdaad, een mooie hondshaai, ook wel doggy genoemd, van 48 cm en dus een nieuw EUROVISSERS RECORD!!!! 

Na het maken van de foto's is dit schitterende visje weer ongedeerd teruggezet in de zee. Ondergetekende, nu in een jolige bui, zei niet weg te gaan, zonder een steenbolk te hebben gevangen. Had ik dat maar niet gezegd, want even later was een triplet steenbolk mijn deel. Inmiddels begon het te schemeren en weer kwam die irritante stem van bakboordzijde: een tong! Met hetzelfde citaat als een half uur geleden werd er weer fanatieker gevist en even later kon ik dan toch ook mijn tongetje naar boven hijsen. Vanaf 18.00 uur en de stroom minder werd, was het met de vangsten ook grotendeels gedaan. De terugreis werd aangevangen en door de mist in het Gat van Hawk duurde die maar liefst 2 uur. Maar dat hadden we graag over na deze dag met een gouden randje. Het resultaat: 120 scharren, 8 gullen, 45 wijtingen, 1 schol, 2 tongen, 1 hondshaai, 1 zeebaars en als ondermaatse vangst 3 scharren, 12 torretjes (goed teken die gulletjes van een cm. of 15), 10 wijtingen, 25 bolken en 25 scholenbaarsjes. 
 
Gilles #59

 

Voorselectie NK Boot 2003

 

Op 9 november was het dan zover. De voorselektiewedstrijd NK Boot wordt gevist vanuit Scheveningen. Van de Eurovissers hadden 11 mensen zich ingeschreven, te weten Arthur # 77, Edwin # 269, Arjan # 8, Jan # 108, Gilles # 59, Tom # 45, Harry # 110, Ruud # 423, Harm # 72, Sjaak # 78, Olaf # 429, Theo # 48. Het verzamelpunt zou deze keer het nieuwe onderkomen van rederij Groen zijn. Nou moet ik zeggen dat dit nieuwe spul er goed uit ziet. Alleen jammer dat de prijzen van consumpties mijns inziens wat hoog liggen, maar dit terzijde, we kwamen tenslotte om te vissen en ons te plaatsen voor de volgende ronde. Aangezien ik van alle deelnemers het dichtste in de buurt van het schollendorp woon, was ik er al om 05.45 uur, terwijl het pas om 06.30 verzamelen was. Wat de oorzaak hier van was, weet ik niet. Noem het maar zenuwen. Toch was er al behoorlijk wat volk op de been. Voornamelijk vissermannen die met een reguliere trip meegingen. Goed, eerst maar een bakkie doen. Na een paar minuten voegde Ruud # 423 zich bij mij en druppelde er steeds meer potentieële concurrenten binnen. Rond 07.00 uur werden de lijsten opgehangen waar plaatsen op de boot  op werden vermeld. Dus iedereen ff kijken op welke boot zij hun wedstrijd zouden vissen. Inmiddels was bekend geworden dat er bij de Eurovissers 2 afvallers wegens ziekte waren, namelijk Sjaak en Olaf. Ik kan mij voorstellen dat je echt ziek bent als je niet mee kan doen aan zo'n voorselektiewedstrijd. Uit de loting bleek dat ik op de Trip Junior zat met Harry en Harm (die trouwens nog steeds niet was gearriveerd), dat Arthur, Edwin, Ruud en Tom op de Fortuna zaten en dat Jan, Arjan en Gilles waarschijnlijk de lotingscommissie hadden omgekocht omdat zij heel toevallig bij elkaar op de boot zaten. Langzamerhand ging een ieder zijn spullen pakken en vertrokken de boten rond 08.00 uur. Eenmaal buitengaats bleek de oostenwind zwak te zijn en was de zee ons goed gezind. Na een uurtje varen werden de 3 boten geformeerd in een cirkel en werden de ankers gelost. Iedereen stond natuurlijk al helemaal opgesteld en toen het sein vissen werd gegeven ging een ieder van kiet. Op onze bot begon ik met Harry en een aantal andere vissers op het achterdek. Deze eerste sessie was voor iedereen die achterop stond geen succes. De vangsten waren matig, terwijl er op de rest van het schip best leuk werd gevangen. Maar goed, na 2 uur wordt er gewisseld en dan verplaats je al je spullen naar de volgende plek. Mijn plek was voor op bakboord. In deze tweede sessie ging het een stuk beter en kwamen er geregeld wijtingen en scharren naar boven. Het probleem is natuurlijk wel dat de wijtingen moeten voldoen aan de 27 cm. en dat daardoor ook weer een hoop vissen overboord gaan. Wederom werd er gewisseld en helaas was deze sessie voor mij negatief. Er kwam weinig vis naar boven op mijn nieuw aangewezen plek. Tot op een bepaald moment het 3 uur is en iedereen moet ophalen en de wedstrijd is afgelopen. Iedereen gaat al een beetje opruimen en er wordt al begonnen met het tellen van de vis. Iedereen krijgt een uienzak uitgereikt waar zijn getelde vis in gaat. Deze zak wordt verzegeld met een naamplaat en een tyrip. Tijdens de telling blijkt al gauw dat het merendeel van de vissers veel meer vis hadden dan ik (22 stuks) en daaruit blijkt ook dat mijn voorgevoel klopt. Ik ben voor wedstrijden niet fanatiek genoeg. Ik vind het leuk om mee te doen, maar als ik de gedrevenheid zie van anderen dan weet ik ook gelijk dat ik nooit zal winnen. Er waren op onze boot zeker een groot aantal mensen die meer wedstrijdervaring hadden en veel meer gedreven waren. Deze mensen vangen meer, maar zitten ook veel vaker in de klit met elkaar en hebben daardoor ook meer ruzie met elkaar. Je moet het maar leuk vinden. Nadat de boten weer terug waren  in de haven, worden de uienzakken van alle vissers gewogen en worden alle resultaten bij elkaar opgeteld om uiteindelijk te komen tot een uitslag. Wanneer iedereen weer terug is in de verzamelplaats van rederij Groen en lekker aan een biertje zit, wordt er druk gerekend. Uiteraard zitten de Eurovissers bij elkaar. Er zijn er een aantal die wat meer glimmen als anderen omdat ze denken geplaatst te zijn, maar de algemene indruk is dat iedereen een werelddag heeft gehad. Wanneer de uitslagen bekend worden blijkt dat er 3 Eurovissers door gaan naar de volgende ronde en wel Arjan, Gilles en Arthur ( proficiat namens alle Eurovissers ). Vervolgens gaat iedereen richting huis met naar mijn idee een voldaan gevoel. Ik wel tenminste. Ik zal niet zo snel nog een keer mee doen aan een nationale wedstrijd, maar ik kan wel vertellen dat het zeker de moeite waard is om het een keer mee te maken. Ik heb geprobeerd om dit verhaal een beetje kort te houden, maar ik geloof niet dat dat helemaal gelukt is.
Groeten, veel vis op de kant en tot het volgende vangstbericht, Theo # 48

 

Eurovisvrienden,

Vrijdag 7 november met mooi weer en een oostenbries een dagje gaan ankervissen met de m.s. Estrella van rederij Vrolijk uit Scheveningen. Niet mijn favoriete boot, maar de andere rederijen Trip en Groen hadden te weinig opstappers om uit te varen. Vreemd en jammer toch dat met de opkomst van de wrakvisserij het ankervissen zo naar de achtergrond is gedreven. Vroeger moest je extreem vroeg je nest uit om een goed plekkie aan boord te bemachtigen. Nu is dat niet meer nodig en mag je al blij zijn dat je kan of mag vissen. Zelfs mooi weer en goede vangstberichten zijn geen garantie voor voldoende animo. Maar goed, hengeltjes voorop aan boord gezet en daarna eerst zeepieren gehaald bij hengelsport Albatros (vijfenhalve euro de 50, jawel!) daar rederij Vrolijk alleen zagers had en dat is op de vlakke zandbodem toch een mindere aassoort". Gevist (met 19 man) enkele mijlen uit de kust van Monster met eigenbouw paternosters en haken Gamakatsu 1/0. Er werd goed gevangen, mijn eerste drie inworpen leverden 9 vissen op; grote scharren en wijtingen in alle maten. De totale vangst (met 2 hengels) bedroeg: 37 grote scharren (30-40 cm) 56 wijtingen (de teruggezette kleintjes niet meegeteld) Kortom een mooie visdag, waarbij ik moet aantekenen dat het voor mij lang geleden is dat ik zoveel dikke "winterscharren"(met kuit) heb gevangen. Verder aan boord geen andere vissoorten gezien. Overigens wel jammer dat de beroepsvisserij deze vrijdag volcontinu rondjes aan het vissen was op deze stek. Groeten Cor #475
 

Ha Marcel,

Net terug uit Maassluis van de boot (Stella Bel) toch nog maar ff gauw een vangstberichtje schrijven... Na de afzegging van m'n vismaat en chauffeur was het toch ff slikken om te zorgen dat ik vanochtend (9 november 2003) op tijd op de kade kon staan om nog mee te kunnen. Gelukkig was m'n vriendin zo lief om mee te gaan. 's Morgens om half zes op de kade, tijd genoeg dus om aan boord te gaan en de hengels alvast op te tuigen. Zoals het hoort bij schipper Dirk weer keurig op tijd vertrokken. De eerste wrakjes brachten nog niet het gewenste resultaat, maar daar kwam met de volgende verbetering in, in de vorm van te veel bolken varierend van 10 tot 30 centimeter. De gullen leken totaal afwezig. Met het dode tij kwam de verbetering waar we zo op gehoopt hadden, verschillende kanten werden gulletjes gepakt, tot een pondje of tien toe. Aan het einde van de dag konden we samen de rekening opmaken: 9 gullen, ergens tussen de 30 en 40 steenbolken, een wijtinkje gevangen door mijn vriendin, en een kleine pieterman van net geen 14 centimeter door ondergetekende (volgens mij een EUROVISSERS-RECORD).

Mijn vriendin wist halverwege de dag ook nog een enorm grote noordzeekrab te vangen. Maar de stank was niet te harden omdat het arme beestje al enige tijd daarvoor de pijp aan maarten had gegeven. Samen met de krab kwam dan ook de gebruikelijke halve kilometer lijn met bijbehorende onderlijnen en lood mee naar boven. Al met al weer een bijzonder dagje (mede dankzij de weergoden en het personeel van de Stella Bel) en zeker weer voor herhaling vatbaar. Vangse en de groeten van Jeroen en Kristel

 

Afgelopen donderdag 6 november voorspelde het weerbericht niet al teveel wind en dacht het KNMI dat de golven tussen tussen een halve en een hele meter hoog zouden zijn. Dus een dag vrij genomen en er op uit om het water voor de kust van Kijkduin te verkennen. De trip begon slecht toen een steunstang van het dekzeil van de boot losschoot en in het water viel.

Maar dat bleek achteraf de enige tegenslag van die middag. Eenmaal voor anker ging het zonnetje steeds beter zijn best doen en viel de wind helemaal weg. De enige merkbare golf was de hekgolf van een kotter die vlak voorlangs kruiste.

Ook met de visvangst was niks mis: zoveel schar en wijting als je maar wilde. De ene aanbeet volgde de andere op; wijting en schar wisselden elkaar af. Ook over het formaat geen klagen; er zat met regelmaat flink uit de kluiten gewassen wijting tussen

Albert #229

 

Gisteren, donderdag 6 november, met een stel oud collega´s heerlijk gevist op de Oosterschelde vanuit de Bergsche Diepsluis.
Nou gevist... dat viel aardig tegen. Ondanks het perfecte weer en het gunstige tij laag - hoog - laag, was er weinig vis te bekennen.
Er werd alleen kleine schol en schar gevangen. Totaal geen bolk of wijting gezien, maar dat kan aan de visplekken gelegen hebben.
Iedere schipper heeft weer andere ideeën.
Uit verveling ben ik maar gaan experimenteren en zowaar met een haringlijntje ging het een beetje. Binnen de kortste tijd stond iedereen op haring te vissen. Ik zelf had er eentje van 27 cm. Toch wel een flinke Hollandse nieuwe. Uiteindelijk toch wat schar en schol gevangen, maar de meeste onder de maat. 
 
 
Groeten, Rob#50

 

 

Dinsdag 21 oktober 2003.
Van de enige, qua wind, geschikte dag van deze week gebruik gemaakt om de wijtingstand onder de kust te testen ivm de wedstrijd van as Zaterdag. 
Nou ze waren er wel!
En er was er niet één onder de maat. Schar was er minder, maar wel mooi van formaat.
Maar wat mijn dag verpest heeft, waren de talloze kotters die als gekken tussen HvH en Scheveningen aan het slepen waren. Direct om mijn boot telde ik er 13! Dat betekent wel dat er volop vis zit.
Uit Wieringen, Texel, Urk, Zierikzee, Tholen, waar kwamen ze niet vandaan. Ze waren zo intensief bezig dat de zee er troebel van was.
De wijtingen waren dik en zaten vol met garnalen.
Dus als je ook garnalen als aas kan krijgen voor zaterdag, doen!
 
Groeten
 
Rob#50

 

 

Vrijdag 17 oktober kwam de wind nog steeds uit de Oost van 4 tot 5 met uitschieters naar 6 Bfrt,dus bellen voor de boot of het doorging,en ja het gaat door, het wordt beter naar de Zaterdag toe,dus visgerei in de auto en maffen.

Zaterdag 18 oktober om 04.30 uur opgestaan om mijn vader Harrie # 110 op te halen die zat al om 03.30 klaar met zijn brood en koffie in de woonkamer, na ook zijn spullen in de auto te hebben gezet reden we richting Maassluis naar de Stella Bel een boot van Sima Charters van Ruud Lievaart.

Deze lag al klaar voor vertrek Kapitein (haak) Dirk had al koffie gezet en Arie en Riek verzorgde de boot van eten en drinken, en hadden de kachels al aangezet het was best fris met 2 graden boven 0.

Nadat we onze hengels aan boord hadden gesjouwd en onze kist met veel te veel lood(want ik neem altijd te veel mee) werd ik gebeld door Patrick Molemans van Vissersclub Neptunus uit Lommel dat de bus verkeert was gereden richting Rozenburg en zodoende wat later was. Toen kwam de Gemini langszij om het aas op te halen wat Ruud had afgegeven.

Om plusminus 06.00 uur stopte de Bus met onze leden uit Belgie voor de boot totaal zo'n 35 man en gingen raps aan boord.

Wat het weer betreft, het was perfect bijna geen wind, vertrokken we richting Noordzee. Na twee uur varen lagen we reeds op het eerste wrak waar de dag er voor goed was gevangen maar het vandaag liet afweten dus opstomen naar de volgende en ja hier zat de kabeljauw er kwamen mooie naar boven.

Na een aantal driften vertrokken we naar het derde wrak,het leek wel een Bolkenkerkhof de ene na de andere bolk kwam boven water dus actie en pijn in je armen, er werd ook nog een Tong gevangen van 42 cm en een Geep van 69 cm raar hoor aan die grote haken.
 

Dirk wilde meer Gul en ging naar het volgende wrak hier zat genoeg vis de stroming was eruit, dat scheelde in de klit zitten. Omstreeks 12.30 uur  ving Tom # 45 zijn eerste Gul en een mooie Pollak van 53 cm kwam boven water ( een Eurovissers Record was mooi meegenomen).

Toen het hier weer stil werd vertrokken we omstreeks 13.45 uur naar een mooi wrak en hier bleven we tot 14.30 uur ook hier zat genoeg vis met wat Gul en veel Bolk en ook hier ving Tom # 45 een nieuw Eurovissers Record een Steenbolk van 35 cm  na een gezellige leuk verlopen dag gingen we huiswaarts en lagen we om precies 17.00 uur aangemeerd in de haven.

Dirk, Arie en Riek bedankt voor de goeie verzorging en tot gauw. 

Ps: het aas was prima Ruud hele stevige zagers en pieren.

Tom Brasser Eurovisser # 45 tot aan de waterkant!!!!!   

Breng ook eens een bezoekje op de vissite van de Neptunusvissers  http://home2.pi.be/molemans voor de foto"s!!!!!!

 

Vrijdag 17 oktober gevist op de Oosterschelde met de m.s. Albatros vanuit Bruinisse. Een harde oostenwind voorspelde niets goeds en  dat zou ook zo uitkomen. De vangst: circa 20 kleine steenbolken en een zandhaaitje van ca. 40  cm, een heel mooi visje met een prachtige tekening. Ik heb hem  voorzichtig onthaakt en weer laten zwemmen. Verder aan boord ook alleen steenbolken, 1 schol en 1 wijting ofwel  een slechte vangst.

Groeten Cor #475

 

 

Op 3 okt, 04.30 mijn kooi verlaten voor een zeebaarsdag met de mooiste vissersboot waar ik ooit op geweest ben, The Blue Whale van Sima Charters. Ruud #158 pikte mij voor de deur op om 05.15 uur, en half zeven koersten we de waterweg op, die erbij lag als een biljartlaken. Missie van vandaag was zeebaarzen op de wrakken. Die Blue Whale is echt een superluxe schuit, vaart 28 knopen, heeft heel weinig last van golven en deining, 3 slaapkamers en toiletten,. een douche, keuken, riante eethoek en een bizar groot visgedeelte met geborgde viskratten en jezus wat is dat ding snel, het lijkt wel een speedboot ! Echt zeer zeer aan te bevelen deze schuit eens af te huren voor een vistrip naar keuze ! We waren totaal met z'n zessen, allemaal zeer geschikte lui en bloedfanatieke zeebaarzers, we hebben allemaal leuke contacten overgehouden aan deze dag . We hebben een paar wrakjes aangedaan vandaag, soms driftend, soms ge-ankerd. Regelmatig kwamen er mooie zeebaarzen boven, vooral dankzij het nieuwe "geheime wapen", zie foto hieronder !
Een gegoten stuk lood in de vorm van het achterlijf van een pijlinktvis, splitring eronder met dreg, en eroverheen een plastic octopus, zoals ook gebruikt bij het vissen op gul ! Verkrijgbaar bij Hengelhuis Maassluis ! Ik had aan boord oa kennis gemaakt met Hans de Rijs, een zeer gelouterde snoekvisser en kunstaasspecialist. Het leek hem heel leuk om voor de Eurovissers is een workshopje te doen mbt het maken van streamers, bucktails, ja zelfs schitterend kunstaas voor tonijn ! Wordt vervolgd dus..... anyway de dag was werkelijk grandioos, schitterend windstil weer, nagenoeg gladde zee. Ruud ving nog een mooie pollak en ook werden er regelmatig makrelen en horsmakrelen gehaakt. Uiteindelijk gingen we naar huis met zo'n 50 kg zeebaars, de grootste zo'n cm of 70 , vermoedelijk totaal zo'n 45 baarzen !
Hans en Jaap hebben er de meeste gevangen, geweldig die dreunen op je snel binnengedraaide pilker of inktvis, de hengels hebben gekraakt en gekreund vandaag. Zeebaars is en blijft werkelijk een topvis, vind ik, maar wat ik wel heel vreemd vind, is dat er vandaag niet 1 gulletje van de wrakken omhoog kwam, en we zijn toch echt een behoorlijk eind geweest. Hieronder nog een foto van de mooiste baarzen, alle ondermaatse zijn natuurlijk retour gegaan.
Nogmaals, een heerlijke dag gehad en een regelrechte aanrader voor iedereen die van knokken houdt !
gr en tight lines
Leon #1

 

Dinsdag 30 september met de boot er op uitgeweest. Voor de eerste keer naar de blokkendam aan de noordkant en ik moet zeggen het is een mooie stek. Bovendien hadden we goed weer; het was dus alleszins goed uit te houden op het water. We hebben gevist van ca. 1600 tot 2200 uur, dus over hoogwater heen.  Driftend langs de dam gevist voornamelijk met kunstaas. Zoals gezegd was het de eerste keer dat we daar  visten, dus het was even uitzoeken hoe één en ander in elkaar steekt daar en hoe je daar het handigst vist (we houden ons aanbevolen voor goede tips).  De oogst was desalniettemin een paar maatse baarzen, een aantal verdwaalde makrelen en nog wat ondermaats spul. Al het kleine grut zwemt uiteraard weer.

Prima middag/avond gehad en een nieuwe stek verkend, weer een avontuur en een ervaring rijker dus.

 

Groeten Albert #229

 

beste eurovissers;
vrijdag 26 september een boottrip gemaakt met de firma groen uit scheveningen.
gewoon nog ff lekker makrelen zo aan het eind van een goed makrelenseizoen.
het weer was werkelijk heerlijk en de zee was tamelijk kalm met een zuid 3-4
over de vangsten kan ik zeggen dat we s-ochtens weinig vis hadden (de zee was voor de kust erg troebel 
een paar mijl verder wel goed helder) een paar makrelen en een paar wijtingen was het resultaat.
dan maar een heerlijk broodje bal mosterd en een bak leut naar binnen gekaant en met de schipper gepraat over van alles en nog wat de zee aangaat.
in de middag wel makreel gevangen maar niet echt veel 28 stuks totaal allemaal diep tegen de bodem aan. het seizoen loopt op zijn eind jammer maar de wintervis komt eraan dus lekker wrakken ook prima
al met al een geslaagde fijne boottocht gehad.
groetjes en vang ze ron#467

 

hallo luitjes,
 
 Hier weer eens een vangstberichtje van Dick #340 en Geer#339.
 j.l. Donderdag vanuit Stellendam vertrokken naar de blokkendam. Van 18.15 uur tot een uur of 22.30 uur wezen vissen op de tong met de Sirius op uitnodiging van Leendert Louter.
Gezellig ploegje met een stel jonge leerlingen aan boord. Maar we moeten toch terugkijken op een dramatische avond, wat de vangsten betreft, deze waren nihil. (daar gaat het toch uiteindelijk om he)
Met een groepje van 4 man hadden we 3 tongetjes 2 wijtinkies en 1 steenbolkie. Ook over het gehele schip werd weinig tot niets gevangen geloof ik. Met z'n tweeen de volgende nacht geprobeerd om het af te reageren aan de waterweg en tevens het aas een beetje opgemaakt.
Dus gevist vrijdagnacht van 02.00 uur tot 's ochtends 08.00 uur. met een lichte regenval en bij vlagen windstil. Alleen geen medeEurovisser gezien op een toch wel bekende stek, beetje vreemd. Het resultaat was beter dan op de boot , 5 tongen (jammer, er zat net geen record bij Peet) een paar mini steenbolkjes en botjes.
Zo nu even een paar daagies rust en dan gaan we er weer voor.
 
groetjes van Dick en Geer uit Zoetermeer

 

Sjaak Nuijt #78 en Tuur #77 zijn vrijdag middag afgereisd naar het Belgische Oostende om zaterdag 20 september daar deel te nemen aan de Noordzee Trofee, een wedstrijd vanuit kleine ( nou ja kleine) bootjes.
Vrijdagavond ons kostelijk geamuseerd met Belgisch bier en eten, een waar genot en 's avonds eens lekker wezen wandelen door de oergezellige binnenstad en ook natuurlijk een wandelingetje lang de promenade waar een paar locals stonden te vissen. Bij onze vraag hoe het tij was en het alom prijzen van hun uitrusting ( niet vragen of ze al wat gevangen hebt want dan slaan ze dicht , bleek het dat ze op dé stek van Oostende wat kantvissen aangaat stonden, alleen hadden ze nog niks gevangen.
Sjaak en ik keken elkaar aan en liepen toen maar verder om naar de hotelkamer te gaan want de volgende ochtend moesten we weer vroeg op.
De zaterdagmorgen van 20 september was werkelijk schitterend, een beetje mistig maar een heerlijke temperatuur en met het vooruitzicht de hele dag op de boot op zee te zijn maakte het alleen nog maar mooier.
Er werd gevist op de Wenduine Bank omdat wegens de hoge temperatuur van het zeewater de vangsten op de bekende Goot Bank miserabel waren.
Sjaak lootte op de Morgenstond ( 38 ' Aquastar)  en ik stond aan boord van de Satisfied ( 38'  Mitchell) rappe boten die in no time op de stek lagen.
Om 10.00 begonnen we met vissen en om 16.30 werd het eindsignaal gegeven
De vangst bestond hoofdzakelijk uit een heleboel ondermaatse wijtinkjes en steenbolkjes op 8 meter water en tussendoor een paar grote wijtingen en tongen ( let op! de wijtingen zijn in aantocht!).
Ik viste een 1 aan boord en Sjaak een 2 omdat er een wat ouder man die slechts 1 bot had nog an passant een paling van een kilo eruit trok, Sjaak balen want die had gewoon de meeste vis en had staan experimenteren bij het leven om maar zoveel mogelijk maatse vis aan boord te krijgen en dan krijg je zo'n draai om je oren van een Lucky Shot, maarja, het was niet anders.
Voor de rest en toffe dag gehad met veel lol met onze Belgische en grote afvaardiging Nederlandse broeders in Petrus.
Winnaar werd George Vermeire van het Belgische bootvis Team die 4 gullen omhoog wist te trekken. Sjaak werd 30ste en ik werd 13e van de bijna 100 deelnemers .
 
Tuur

Vandaag 15 september voor het eerst sinds lange (te warm) tijd de boot gepakt en gevist vanuit Scheveningen voor de kust bij Kijkduin.
Vertrokken om 11:15 uur met afgaand tij. Gevist over laag (15:00 uur) tot 18:00 uur.
Je werd werkelijk gek van de zéér ondermaatse wijting. Er was niet één die aan de maat was. Gelukkig waren ze allemaal netjes gehaakt en konden weer onbeschadigd terug. Ik ben gestopt met tellen, maar het waren er zeker 40.
Wel was het goed te constateren dat de schar weer terug is. We hebben er 15 meegenomen die redelijk aan de maat waren.
evenals twee makrelen die er ook nog steeds rondzwemmen.

Toen we de Geephengels gingen uitzetten, was het feest. 5 Grote gepen die goede sport gaven waarvan er een 72 cm was. Deze heb ik gemeld als bootclubrecord. Groeten Rob#50

 

Zaterdagmiddag was het weer zover, we konden weer vertrekken richting
Maassluis om de blamage van de week ervoor enigzins goed te maken.
Dirk had het weer lekker voor elkaar ,zodat we iets vroeger uit de haven
konden vertrekken. Na eerst, voor donker, wat gespeeld te hebben op de
makreel (eentje maar) volgden er enkele horsmakrelen, die allemaal mooi
aan de maat waren. Eentje haalde zelfs de respectabele lengte van
40 cm. Toch nog een evenaring van het bestaandekant-Eurovissersrecord,
dus toch een volledig record!!!


Na donker werden de eerste tongen gevangen. Bijna iedereen wist wel een
visje te vangen. Zelf moest ik het doen met drie tongen, waarvan er eentje
met 29.5 centimeter net groot genoeg was om de pot te delen.


Mijn maten moesten het doen met 2 en 6 tongen. Aan het einde van de avond
hoor je dan weer dat onze TONGENKONING (naam overbodig) er weer 17 heeft....
Ondanks de niet al te sterke vangsten voor mij toch een heel geslaagde avond.

Groetjes Jeroen #302

 

Sorry lui maar dit wordt een korte: zaterdag de 23e meegeweest met het MS Helga vanuit Bruinisse. Heel gezellig, best weertje maar alleen maar steenbolkjes gevangen. En die kwamen niet boven de 10 centimeter uit.
Erik

 

Zaterdag 23 augustus vond de 3e tongsessie plaats met de Stella Bel. Door afzeggingen op het laatste moment waren er 17 deelnemers. De dag begon met de grote vraag: gaat het door of niet? Maar naarmate de zaterdag vorderde werd de zee rustiger en de golven minder dus om 18.00 voeren we uit naar de noorderpier na intensief overleg tussen de schipper en de organisatie. Rob Mulder begon direct al met grote pech toen bij het afvaren hij een hengeldeel voorbij zag drijven dat uit zijn foudraal was gegeleden. Dat nam niet weg dat hij uiteindelijk toch de nodige tongen zou gaan te meppen. Tot de schemering was het rustig met de vangsten en werd zo hier en daar een botje, scharretje of scholletje gevangen.

 Peter de Boeff ving een zeer fraaie schol en toen even later een schooltje makreel voorbij kwam werd er driftig van geprofiteerd ondanks de korte periode. Jeroen Brand wist een paar fraaie horsmakrelen te vangen, dus de eerste vangsten waren binnen. Ruud Lievaart besloot tegen de schemering het goede voorbeeld te geven en met zagers die nog net als zodanig te herkennen waren kwamen in record-tijd 5 tongetjes boven water. Ook Arie de dekhulp gaf het voorbeeld met een zeer fraaie noordzeekrab en wat kleinere platjes. De schemering was het sein voor de tong om actief te worden en zo her en der kwamen de eerste tongetjes boven. Toch waren ze niet groot en de pot voor de grootste vis moest aan het einde van de avond gedeeld worden door Jeroen Brand en Jan Jochems, beiden met een tong van 29,5 cm. 

Ad van der Kolk gaf aan dat Brabanders hun visje ook konden vangen en ging gestaag door en ging uiteindelijk met een emmer met 8 tongen naar huis. Het schommelen op de vloedstroom eiste toch zijn tol en niet ieder was even goed voorbereid op de schommelingen, maar terug in de haven toch vrolijke gezichten, want op een enkeling na had iedereen vis in de emmer. Voor velen was het een van de eerste keren om vanaf de grote boot op tong te vissen dus er werd veel geleerd, afgekeken en nagevraagd en dat hielp in vele gevallen, behalve wanneer Dirk onze schipper met welgemeend advies de tuigages en technieken beoordeelde, steevast gevolgd door de opmerking: maar van vissen heb ik geen verstand! Speksnijder was, hoe kan het ook anders, Gilles met 17 tongetjes en 2 palinkjes. Al met al was een leuke avond met een mooi gezelschap Eurovissers en de nodige tongen!   

 

 

beste Eurovissers-vrienden,
Zaterdagavond met de Laatste Tong-sessie meegeweest met de Stella bel, en een heerlijke avond gehad.
lekker weer, redelijke zee, en allemaal Eurovissers om je heen, wat wil je nog meer?
o Ja, Vis naturlijk, en het liefst flinke Tong.
nou, voor mij niet dus.
ik had een Horsmakreel (een nieuw persoonlijk record omdat het nijm eerste was)
maar her en der is er toch wel wat vis (ook Tong) gevangen

Hier staat Peter de Boeff #240 zijn eerste trek vis binnen te halen (een Schol en een Makreel)
later zou Peter er nog een Makreel en een kleine tong bij vangen. (bij een Tong-sessie vangt hij meer Makreel als op een dagje Makrelen, Rare jongen die Boeff)
Jeroen Brand #302 ving ook leuk vis zoals deze Horsmakreel

zoals ik al had gezegt, een heerlijke avond met Eurovissers-vrienden op een goede Boot.
Groetjes
Jan de Boeff #228

 

ha die Marcel,
woensdag 20 Augustus zijn de drie Boefjes  te weten: Stefan #251, Peter #240 en ikzelf  een dagje wezen Makrelen met rederij Groen vanuit Scheveningen.
een heerlijk dagje met volop zon, een mooie ruime boot met plusminus 50 hengelaars aan boord en en heel erg vlakke zee (zelfs een rivier heb ik nog niet zo vlak gezien)
de vangsten waren niet echt super ik hoorde dat het over de hele boot ij elkaar zo'n 172 makrelen zijn gevangen een nog een flinke geep ( in de zijkant gehaakt)

Stefan had twee makrelen, Peter had er een en ik had er ook twee, naderhand hoorde wij dat de schipper ondanks vele pogingen/ verkasingen helaas geen vis op de fishfinder kon ontdekken, en dus op goed geluk/ kennis van de schipper over eventuele redelijk stekken waren de vangsten toch beter dan een dag ervoor toen er op de hele boot slechts twaalf makrelen waren gevangen.
ondanks alles toch een heerlijk dag gehad en toch ook vis gevangen
we hebben nog wel een leuk bootje gezien in de haven van schevenigen
Groetjes en tot zaterdag op de stella bell
Jan de boeff #228

 

Na een werving per e-mail voor een vismaat was Rene#200 zo vriendelijk mij aan boord van mijn boot op 3 augustus te vergezellen naar de Makreel gronden voor de kust bij Scheveningen. Als Peetvader van de eerste makreel van Michiel#164 en de eerste Tong van Rene, was ik vandaag ook weer Peetvader van de eerste Makreel van Rene!......... Dol gelukkig ging hij dus op de foto.

Maar daarna was hij niet meer te houden. De ene Makreel na de andere belandde in de kist. Toen de kist half vol was, is hij maar gestopt.

Waar moet je de vis anders laten. Ik heb tot vanavond laat makrelen staan schonen tot het mes mij moe uit de handen viel.

Voorlopig kan ik de beestjes niet meer zien.
Groeten Rob#50

Vrijdag 1 augustus met de Gemini met 9 man uit rotterdam en roosendaal gaan vissen bij de blokkendam. Het zou volgens de schipper (Joop, klasse schipper) een mindere avond zijn als het gaat om tongslingeren. De vangsten waren zeer wisselend. Waar de een drie keer een dubbel ving en nog twee losse tongen, ving zijn buurman helemaal niets. Zelf had ik er 7 waarvan 2 kleinere en 2 zeer mooie. Verder is er wat steenbolk en een mooie paling gevangen. In totaal zo'n 30 tongen dus een mooi resultaat en bijna iedereen tevreden. De weegschalen hadden betere vangsten dan de paternosters. Op naar de volgende keer.
Groet DJ

Door een miscommunicatie met Theo#48 (of mijn Zweeds is niet zo goed) heb ik hem zondagavond gemist op de nieuwe zogezegde tongenstek achter het Lickebaertsbos. Aangezien ik het te link vond om daar alleen te gaan vissen tegen donker, ik had nl. mijn kurk vergeten, ben ik vanmorgen 28/7, mijn aas op gaan vissen met mijn bootje vanuit Scheveningen. Nou dat had ik gedacht dan. Hoewel de wind NW3-4 krimpend naar ZW 4-5 werd opgegeven, hetgeen nog wel te doen is, was de zee zo slecht dat ik nauwelijks in mijn boot kon staan en voor het eerst tegen zeeziek aan zat. Ook kon mijn aas niet aan de grond blijven doordat de boot zo te keer ging, dat het lood zich steeds verplaatste. Na twee uur vond ik het genoeg en zette koers terug naar de haven. Op de terug weg per ongeluk nog twee makrelen gepakt aan een buitenboord hangende lijn. Kortom een dag om snel te vergeten, maar op de helling stond hij weer, Theo .....met een brede grijns. Gehoord dat ik naar Scheveningen ging en hij wilde toch nog even een paar makrelen pakken op het Noorder havenhoofd. Wij horen wel of dat gelukt is. Mijn aas heb ik nog steeds en ga dat morgen 29 juli `s avonds op de landtong opvissen. Groeten,
Rob # 50

Zondag 13-7 van 10:30 tot 17:00 ben ik (Timo #220) met de Delta 56 meegeweest. We zijn voor de blokkendam op de maasvlakte begonnen met verschillende soorten kunstaas, maar na anderhalf uur had ik nog niets gevangen en ben ik overgestapt op de geepdobber met een reepje makreel aan een lange wapperlijn. Ik hoefde niet lang te wachten want na +/- 5 minuten klapte er een mooie grote geep op mijn aas en kon ik eindelijk de eerste vis in de boot brengen. Mijn vismaten Bertus en Jan bleven echter stug met kunstaas door vissen en wisten pas later in de middag nadat we verkast waren naar het wijd een paar makrelen te vangen. Ik had in de tussentijd al een mooie klus vis gevangen en had geen spijt van mijn keuze voor de dobber. Om 14:00 heb ik er nog een hengel bijgezet met pieren voor de grondvisserij, maar het enige wat ik hiermee ving was een wijtinkje van nog geen 8 cm en die werd gelijk weer naar zijn moeder teruggestuurd. De hele dag samenvattend: Bertus 1x wijting, Jan 3x makreel en last but not least ikzelf 16x geep, 1x fint en 2x makreel. Prachtig weer, vis en goed gezelschap heeft er weer een hele leuke dag van gemaakt. Eurovissers ik groet u.
Timo

Zaterdag 12 juli, na 2 maanden de boot weer uit de stalling gehaald voor een oefensessie om straks #1 en #2 les te geven. De voorspelde golfhoogte van 0,5 meter, bleek in werkelijkheid 1 meter te zijn, en besloten werd om eerst een aantal worpen voor de zeebaars te maken en indien de kans zich voordeed een makreeltje te verschalken. Om 14.00 lagen we boven een wrakje, maar hier werd niets gevangen. Toen riep de Delta 257 hulp in vanwege een kapotte motor. Veel bootjes op zee, maar niemand die reageerde op hun oproep. Schandalig!!!! De collega's naar de helling gesleept en dankbaar hun overgbleven aas in ontvangst genomen. De zee bleef hobbelig en vandara dat we vervolgens een driftje op de wind maakten van MV-boei naar de blokkendam. Ook dit leverde geen vis op. Panne met de GPS waardoor de terugkeercoördinaten verdwenen waren noopte ons om andermaal een vaartochtje te maken om dit te herstellen. Uiteindelijk lagen we, nog altijd zonder vis, om 18.00 uur voor de blokkendam voor anker. Daar meldde om 19.45 het eerste tongetje zich en op een rustige ebstroom en een aanmerkelijke lagere golfslag werden even later met regelmaat meerdere tongetjes gevangen. Tussendoor liepen nog 3 gulletjes (53 cm) en een stuk of 7 steenbolken. Arjan ving dan even later toch nog de begeerde makreel. Toen de stroom er uit ging werd het allengs minder met de vangsten maar de regelmaat bleef. Uiteindelijk met 43 tongen en tongetjes en 2 palinkjes om 02.30 de thuistocht aangevangen. Uiteraard was de pech nog niet voorbij want het ankertouw vond het nodig om in de schroef te draaien, maar Arjan #8 liet niet voor niets zien over een buitengewone handigheid te beschikken en snel werk met mes en pikhaak bracht uitkomst. Een leuke tocht, waarvan er de komende vacantieweken hopelijk nog veel gaan volgen.
Gilles #59

Zaterdag 12-7 wezen wrakvissen met de gemini 3 van sima.Met 3 man sterk om 5.00 vertrokken uit Ridderkerk,met een spannend gevoel omdat het voor ons de eerste keer was op de kleine boot.Daar aangekomen even gewacht en daar kwam de boot de bocht om het bloed begon toch een beetje sneller te pompen watziet dat er stoer uit.Eenmaal aan boord moesten we aan de overkant nog een paar opstappers oppikken en vertrokken we naar open zee.Het eerste wrak was niet veel verkast naar het volgende wrak was ook niets zo ging het eigenlijk de gehele dag,we zijn tot zo'n 40 mijl geweest maar er wilde maar heel weinig vis bijten.We hadden met zijn drieen ongeveer 12 gulletjes waarvan de grootste 60 cm.De vangst was niet best maar het sfeertje onderling en de bemanning waren top(het weer trouwens ook mijn kop is aardig verbrandt).al met al een goede dag en de volgende keer hopelijk meer vis.
Groetjes Henri#296.

Gisteren avond 12/7, weer een onvergetelijke trip met de Stella Bell gemaakt. Al een hele week de wind in de gaten lopen houden, opdat het weer geen vissen voeren zou worden. Maar dat is prima velopen, hoewel er bij tijd en wijle toch een behoorlijke deining stond. Tot dat we plaatsen gingen ruilen om 22.00 uur maar 1 botje gevangen. Maar toen de schemer ging invallen ging het veel beter, en werd er lekker gevangen door de meest onder ons. Zelf had ik 1 mooie tong, 4 kleinere tongetjes, de eerder vermelde bot, en een mooie gul.
Gr Bert#168

Hallo, ik was ook mee met de Stella Bel gisteren en ik heb het prima naar mijn zin gehad. Hartstikke lekker weer, leuke buren en voor mijn gevoel best goeie vangsten. Op plaats 2 ving ik eerst een scharretje en toen het los ging in de schemering eerst een tong en daarna een doublet. Toen moesten we wisselen, ik naar plaats 15. Gelukkig ging het daar ook goed, al zaten we wat vaker in de knoop met de lijnen. Gelukkig bleven we allemaal rustig zodat het altijd weer goed kwam zonder scheve gezichten. Dat heb ik ook wel eens anders gezien. Uiteindelijk had ik 14 tongen en die schar. Het formaat was gemiddeld niet al te groot, maar er zaten toch wel een paar mooie tussen. Ik kon vier kleintjes terug gooien omdat ze netjes waren gehaakt, de anderen hadden helaas hun dag niet. Naast mij stond Arthur die een dikke geul van zeker 50-60 cm zag teruggegooid worden door Ruud Lievaart die iets stond te schreeuwen dat klonk als beschermd. Rare praktijken zijn dat als je hoogstpersoonlijk de vangsten van je klanten komt overboord zetten ;-) Groeten,
Michiel #164

Hallo Eurovissers we zijn op Zondag 6 juli wezen wrakvissen en makrelen vanuit de Roomsluis op Neeltje Jans met de Andromeda van de firma Hoogewerf.

We hadden de boot afgehuurd voor 22 man dus lekker de ruimte om 04.00 uur verzamelen bij Mac.D Hoogvliet, vertrokken 04.15 uur richting Haamstede en bij aankomst was het al een drukke bedoeling met heel veel duitsers die gingen makrelen ze waren te vroeg........ Na de spullen aan boord te hebben gebracht begon voor mij het werk om de plaatsen te verdelen d.m.v loten daar er 19 mensen voor het eerst in hun leven op een boot waren, was de spanning te snijden ,na het verdelen van de tuigen en loodjes werden de huurhengels door Andre aan de vissers uitgedeelt , ik had het druk met knopen en uitleggen hoe of wat te doen als je vast zit hengeltop recht naar beneden houden en hopen of hij nog los komt. De meeste waren collega"s en familie die ook voor de zekerheid voorzien werden van een pil. Het aas bestond uit Pieren en Zagers , Mesheften. Het weer was Vrijdag nog niet best met veel wind maar Zondag ging het een stuk beter met NW 2 tot 4 de deining was voor sommige best ,,Eng" na ongeveer twee en half uur varen bracht Piet onze Schipper ons op het eerste kleine wrak op de Zuidkant daar het nog steeds niet best is met de Gul hadden we voor deze kant gekozen om dicht in de buurt van de Makreel te blijven. Op de eerste drift werden 2 mooie gullen gevangen van rond de 60 cm verder bleef het stil,er waren heel veel kleine boten voor anker dus de keuze was beperkt, maar het derde wrak gaf wat vis en daar zijn we dus een tijdje blijven hangen ,om de dag iets extra"s te geven hadden we een kompleet bootsetje gekocht voor de grootste vis van die dag ,deze werdt later gewonnen door Raymond Soeter die over de gehele dag een uur heeft gevist omdat hij zo beroerd was dat verder vissen er niet in zat, dus een pil helpt niet altijd . Je moet ook goed eten en rust nemen de avond er voor (Alcohol). Om half twaalf werdt besloten om nu te gaan Makrelen daar er totaal 14 gullen waren gevangen en de meeste van ons nog geen vis hadden , dus veren erop en varen ,de eerste drift was een testje van de schipper en er kwamen een a twee boven water maar op de vlok aangekomen was het dikke pret alle haken vol en takelen voor diegene die voor het eerst viste was dit zwaar werken en heel veel lol met schijtende makrelen.

Hier zijn we een tijdje blijven hangen tot er geen emmer of zak leeg was ,Piet vroeg of men genoeg had en er werd niet gemopperd dus stoppen en terug richting haven. Het hele schip zat onder de schubben en stront dit hebben we later schoon moeten maken.

Bij het kuisen van de vis bleek dat er aardig wat makreel was gevangen en er zelfs eenNIEUW EUROVISSERRECORD door mij was gevangen Tom # 45 een mooie Makreel van 42 cm en een Horsmakreel van 36,5 cm, ook een NIEUW EUROVISSERRECORD.

Harrie # 110 had de meeste vis 154 makrelen en is nu nog aan het fileren al met al een gezellige dag met de mannen die moe en voldaan huiswaarts trokken toen we om 16.30 uur aanmeerde in de haven.
Tot aan de waterkant Tom # 45 en bedankt voor de gezellige dag.

Goeie site, echt top, ben gelijk maar lid geworden. Wil mijn vangst melden van een leng 100 cm, gevangen 29/06 op 45 mijl uit de kust aan een ouwe pilker met een kunst inktvisje, het was een moeilijk bevisbaar wrak met ontzettend veel lood verlies, maar het mocht de pret na het vangen van deze kanjer echt niet meer drukken.

Een collega wrakvis freak attendeerde mij op deze site, dus ik dacht melden die hap.
Vriendelijke groeten,Ronald van Leeuwen

Ik mocht vandaag 29/6, met Halko Biesheuven en gezin mee vanuit Stellendam op de makreel, daar zoonlief nog nooit op zee gevist had. De hele dag volop vis met als resultaat met vier hengels, 500 makrelen. Ik heb de meeste weggegeven en maar een 90 stuks in de vriezer gegooid. Verder prachtig weer en een super schipper van de Mijntje. Gezellig, behulpzaam en iemand met geduld, kortom voor herhaling vatbaar.
Arjan #8

In navolging van Jan #253, is dit het bootverslag van Leon #1, Sjaak #2 en Maurice #113 van vrijdag 27 juni, ook zonder geschubt spektakel ! Sjaak en ik gingen om 15.00 uur te water bij de blokkendam, we zouden eerst beginnen met de kunstaasvisserij, om rond de klok van 1900, Maurice bij de trailerhelling op te halen, en daarna ge-ankerd te gaan vissen op tong tot in de late uurtjes ! Affijn, we begonnen dus met kunstaas, Sjaak groen/witte bucktail, ik de blauw/witte. Al snel kwam bij mij de eerste doodsklap op de hengel, gierende slip, harde bonken en een harde klap na het breken van de lijn, kutzooi !!!, we stonden beiden eerst even met Onze Lieve Heer te praten. Tijdje later weer een aanbeet, echter dit bleek een mooie horsmakreel van 35 cm, lekker vet, die geregistreerd kan worden als nieuw eurovisserrecord. Daarna volgde er nog zo een, en prompt daarna ook mijn eerste zeebaars, geen grote (45 cm), maarja..., wel sport aan beleefd ! Toen ik ging vissen met de Rapala Magnum diepduikende makreelplug, zag ook ook nog 2 grote gepen tegen de plug slaan met hun snavel, spectaculair gezicht was dat ! De visserij met pluggen is wel appart, je moet verschrikkelijk snel indraaien, wat er voor zorgt dat na een fiks aantal worpen, mijn hand "lammer" was dan toen ik als 13 jarig jochie voor het eerst Emmanuelle had zitten kijken ! Rond 19.30 uur begonnen we met de bodemvisserij, en dat liep ronduit niet best, Arjan #8 melde via de gsm dat het vanaf de kant stukken beter was, die had nl al een paar vette tongen liggen, bij ons was het puinhoop ! Ik begon met een schar en Maurice tikte de eerste tong de boot in. Rond een uur of 02.00, werden we nog opgeschrikt door een "Kluivert ter zee", een halve zool die zo dicht langs ons kwam varen dat hij met zijn motor ons achter ons ankertouw bleef haken. Ik ging gelijk uit mijn bol, als die kabel doorgaat hadden we gelijk kunnen kappen, en ik snap zoiezo niet wat iemand bezielt zo dicht langs te moeten varen met aan beide kanten kilometers ruimte. Gelukkig bleef de schade beperkt , en kwamen we met de schrik vrij. Ik vertelde Maurice wat er gebeurt als dat een groot schip was geweest, dan wordt je namelijk met schip en al onder water getrokken, en hij moest ff "slikken" ! We zijn er rond 02.30 uur maar uitgegaan, en dat was ook nog leuk, omdat Maurice met het van de boot springen, precies in een kuil terrecht kwam, waardoor die tot boven het schaamhaar zeiknat was,hehehe ! Resumerend, weinig vis , veel gelachen ! Vangst 25 tongen, 2 horsmakrelen, 1 baars, 1 schar,2 steenbolken en 1 gulletje !
Tight lines, gr Leon #1

26-6 Naar Wemeldinge om met een gehuurde ORCA-500 met mijn vader wat te vissen en van het weer genieten. Wel van het weer hebben we genoten,maar vis hebben we niet boven kunnen krijgen.Enigen vissen die we hebben gezien waren harders in de haven.
Groeten Jan#253

Zo 22-6 wezen wrakvissen met de Specialist ll van Ahoy. Weer een leuk visje in de boot kunnen krijgen,wel veel wrakratten deze keer,maar ook mooie maat gullen.

Jan#253

Hallo maandag 16 jun naar Lauwersoog gereden om te gaan vissen met de Tender een driedaagse trip. Om ongeveer 21:30 uur aan gekomen (je kan al een avond van tevooren aan boord ) de hut ingedeelt met vijfman in een hut,de avond gezelig in de bar doorgebracht met een hapje een een drankje om ongeveer 23:30 naar bed. Disdagochten zijn we om 08:00 opgestaan de boot was op dat moment al twee uur aan het varen,08:30 aan het ondbijt om een lang verhaal kort tehouden om ongeveer 10:00 gaan vissen het eerstewrak leverde 4 tot 8 gullen de man op gullen van zoon 50 tot 80 centimeter zoo ongeveer die dag een wrak of 8 afgevist na het avond eten (zeer goed) en de koffie heeft captein de boot laten drijven op de stroming op deze manier gevist op platvis en wijting wat ook nog wat vis opleverden. Dag twee weer op de wraken de vangsten waren uitsteken niet overdreven veel maar maar mooie groten gullen ik denk tot wel zoon 90 cm zijn er gevangen na het avond eten om plusminus 20:00 uur moeten vlugten voor de wind er werd windkracht 7 voorspeld met golven van 2 tot 3 meter voor anker gegaan voor een van de eilanden van de wadden. Dag drie vanwegen het weer nog steets golven van 2,50m konden we niet gaan wraken dus zijn we voor de eilanden gaan Makrelen wat ook redelijk goed is gegaan.Donderdag middag naar huis gegaan met ongeveer 20KG kabeljouw filee per man en een kleine 100 makrelen een zeer geslaagde vis trip en uitstekend verzorgt.
Chris No 73.

Maandag 16 juni na een periode van 8 weken gedwongen rust toch maar weer de boot gepakt en op 18 meter water voor de kust van Scheveningen gaan vissen. Opkomend water en een matige WNW windje later toenemend. De schar deed het goed. Alleen het formaat was niet best. De meeste waren rond de 25 cm. Enkele wijtingen zorgde voor flinke aanbeten. Toen mijn geephengel, die altijd uitstaat tot leven kwam was het feest. Als een mini-marlijn sprong de geep steeds weer wel een meter uit het water! De vis was ca 82 cm en eindelijk zou ik dan een club record hebben, die niet de volgende dag weer aan duigen zou liggen. Ik maakte de vis schoon om hen thuis secuur na te meten. Toen gebeurde het. Ik boog overboord om hem te spoelen, gleed uit over de natte bodem en vis vertrok zonder zijn blinde en andere darmen naar de diepte. Dag clubrecord! Een uurtje later zag ik een wolk meeuwen tuimelen en duiken. Snel het anker binnen gehaald en er op af. Jawel makreel zoveel je maar wilde. Ik heb een half uurtje gevist tot ik bijna tot aan mijn enkels in de vis stond.

Ben toen gestopt, maar de wind nam dusdanig toe dat ik toen maar meteen richting haven ben gegaan. Al met al een leuke dag met 39 scharren, 12 wijtingen, 25 makrelen van fors formaat, waarvan eentje van 40 cm. Thuis bleek hij maar 39 cm te zijn. Eerlijk is eerlijk, maar toch weer een club record.


Groeten, Rob#50

Hello iedereen Wij zijn 14/6, met onze club uit Duffel weze wrakvissen met de Maria van Groen Het was een prachtige dag het weer zat mee en de vis was er nu nog hem eruithalen Want er was heel wat verschil aan boord de eerste had 18 kg en 14 gullen en de laatste had 1 kg en 4 steenbolkens

Ik heb voor de eerste keer een mul gevangen van 34,5 cm, en 480 gram en nogeens 8 gullen goed voor 10 kg
Groeten van roger nr 353

Bootsessie gevist op Friday the 13th, eind van de middag begonnen, zaterdagochtend 05.30 uur gestopt, lokatie Blokkendam. Sjaak #2 en ik hadden het plan om tot aan het lage water eerst met kunstaas te gaan vissen en later te ankeren voor een tongfestival ! Aangekomen ter plaatse, schitterend weer, kalme gladde zee, het traileren verliep vlot ! Helemaal doorgevaren tot aan de vuurtoren op het einde vd blokkendam, om ons langzaam af te laten driften, parallel aan de dam op een licht eb-stroompje. Voor er ook maar een vis gehaakt was kwamen de watercowboys al op ons afsuizen of we Osama Bin Laden zelf aan boord hadden, VERBODEN VISGEBIED, dus eerst een prent, geen idee hoeveel maar dat volgt nog wel. De agent zei dat ze heel veel gaan controleren op en aan de blokkendam, op last van de havendienst en rijkswaterstaat, ze hadden er al behoorlijk wat gesnaaid , zeiden ze . Je mag pas vissen vanaf waar de blokkendam weer een binnenzee heeft, het dichtgegooide gedeelte is taboe. Terwijl de agent onze gegevens op aan het nemen waren, probeerde ik iemand die op de blokkendam zat middels een handgebaar duidelijk te maken dat hij beter op kon zouten, erg gelachen toen later bleek dat het Stef #407 bleek te zijn(zie kantvangstberichten 13/6) ! Na dit alles eindelijk begonnen met kunstaas smijten tussen de blokken van de dam, na verloop van tijd aardige dreunen gehad van of baars of fint, maar geen treffers.

Later ving ik wel 2 fraaie finten, na veelvuldig gewissel van kunstaas, Sjaak bleef nog even zonder vis. Om 19.30 uur voor anker gegaan, langzaam maar zeker kwamen er steeds meer bootjes bij. Om een lang verhaal kort te maken, het werd een geweldige sessie, ondanks dat Arjan #8 ons telefonisch met "tips", van vangsten probeerde af te houden. Wereldweer gehad, prima sessie ,

resultaat uiteindelijk 49 tongen, 2 finten, en 3 steenbolken ! De 49 tongen waren resultaat door vakwerk van topmaat Sjaak #2, die had donderdagavond tot in de late uurtjes ons speciale tongsysteem zitten vervaardigen. De DZV-ers die as vrijdag meegaan op de Stella Bel, kunnen dan gelijk ff kijken naar dit systeem , mochten ze interesse hebben !!!

Let op deze foto is op het kleurverschil van een paar tongen,aannemende dat een tong zich aanpast aan de kleur van de bodem, hoe grillig moet die bodem dan wel niet zijn in een radius rond je anker !!!???
Allemaal goed weekend en tight lines Leon #1

Zaterdag 7 juni vanuit Scheveningen een dagje gaan Wrakvissen met de "Fortuna" van Rederij Groen. De boot was afgehuurd voor een besloten groep en er was dus goede stemming en voldoende ruimte voor iedereen. Het weer was grandioos en iedereen gad aanhet einde van de dag een rode kop, maar dat was ook van de opwinding over het toch wel redelijk formaat van de Gul.

Ik zelf had er aan het einde van de dag 8 binnen weten te halen, maar het waren allemaal 50 plussers. Ook ons lid Huub van Zetten #88(zie foto),

was met zijn zoon aanboord en deze bikkels wisten ook nog wat makreel tussen door te vangen. Om ca drie uur gingen we weer op huis aan en iedereen had toch wel een goed gevulde emmer vis.

Groeten Rob#50

Hier weer een (boot)vangstberichtje van een van zeevissende Eindhovenaren: Afgelopen zaterdag 7 juni weer een keer wezen vissen met de boot. Deze keer was de keuze gevallen op de Gemini van Ruud. 's Morgen werden we weer netjes om 6 uur opgehaald op het ponton bij Maassluis. Na nog enkele vissers te hebben opgepikt in Rozenburg voer schipper Johan, onder een lichtbewolkt luchtje, ons naar de verre wrakken.Helaas bleek de vis ons niet zo gunstig gezind als dat wij gehoopt hadden, ik mocht dan wel zo rond de klok van kwart voor acht de eerste vis aan boord hijsen maar daarna bleef het angstvallig stil. Langzamerhand begonnen de overige opstappers ook hun vis te vangen, maar niet de grote getale waarop je toch altijd weer hoopt. Na een tijdje werd er dan toch een makreeltje gevangen, dus hoop op een Eurovissersrecord !!

Wat ik dan ook na een korte tijd mocht verwelkomen, eentje van 36.5 centimeter. Later bleek ook nog dat de steenbolk niet op de lijst voorkwam, dus nog een record erbij (25 centimeter).

Onze chauffeur Harry heeft de nare eigenschap om toch iets 'raars' te vangen, dus na de makreel ving hij ook nog een mulletje van 27,5 centimeter.

Aan het eind van de dag konden we dan met z'n drieën de balans opmaken, 6 gullen, 7 makrelen, drie steenbolken en een mul. Qua vangsten een beetje minder maar het kan niet altijd feest zijn. Gelukkig bleek wel bijna iedereen vis te hebben, al was het dan niet zoveel als Johan en de dekmaat. Ook stond er Philippe Colin (winnaar van de Simawedstrijd 2001/2002) aan boord die zeker wel wist hoe het moest, die kwam dan ook met ong. 20 gullen van boord. Helaas iets minder met de vangsten, maar wel zo goed met de records.

Groetjes uit Eindhoven
Jeroen #302

Haaaaaaaaaaaaaaaa die Eurovissers. Heb al klachten gehad van medevissers dat ik waarschijnlijk alleen vis met de mond en niet met de hengel, maaaaaaaaaaaaar ben weer een beetje vaker naar de waterkant gegaan, echter das nog bagger in mijn geval qua vangsten en denk niet dat "men" zit te wachten op geneuzel over hoe ik heb gevist en waar, terwijl het niks, nakkes, nada of ultra weinig opleverde. Afgelopen vrijdag 6 juni een dagje wezen vissen op de wrakken vanuit de Neeltje Jans op de "Zeearend" van de Snepvangers. Aan boord een pittige delegatie van de Eurovissers, bestaande uit ondergetekende, Arthur en Edwin van Tienen, Jack Kroos en Arie van Saus. Al vroeg uit de veren want de boot vertrok al om 06:00 en we zouden direct al naar minstens 40 mijl gaan, dus een behoorlijk stukkie tuffen. Na pak um beet 2 1/2 uur varen het eerste wrak, dat op twee x de pilker later zakken 2 leuke gullen van een pond of 7 opleverde maar daarna voor mij weinig meer bracht. Arie van Saus had op drie driften evenzoveel gullen, waarvan er geen een onder de 10 pond was, dus jullie begrijpen dat ik baalde als een stekker, die gozer had met 3 vissen al gelijk een halve kist vol!! Vooral omdat die grote knul al om 12:30 uur de kajuit opzocht om lekker te tukken, omdat hij na twee wrakken al zijn kist vol had en met vol bedoel ik vol!! Tweede wrak op pak um beet 50 mijl was ook aardig qua vis en je ziet een foto van Peter van Dijk,

collega en vismaat die zijn eerste gul op de pilker ving, overigens gevolgd door meerdere. Bij hem was het ook van jottem, drie keer zakken, drie keer nekken snijen!! Het derde wrak dat een mijltje verder lag was echt een succes, daar bleven de gullen en de wrakratten (dat zijn steenbolken op een wrak Leon #1 en geen wijtingen van de kant, redelijk op de pilker werden gevangen, maar op beaasde haken des te beter. Wie viste met een tweehaaks paternoster had vaak het probleem, dat er twee gafbare gullen tegelijk boven kwamen. Maar gezien de vangsten werden velen onder ons doldriest en werd gewoon alles binnengesleurd, waardoor menig visser een gul terug zal plonzen, vergezeld van Arthur's "lekker belangrijk", gezien de vangsten. Rinus ving daar een mooie gul van een pond of 16 (zie foto)

en ikke? Ikke ving best leuk maar was reuze blij met een leng van 70cm bij een gewicht van2480 gram. Ben benieuwd of DAT geen Eurovissersrecord is!!!!????.

Al met al een fantastische dag gehad met veel mooie vis, nek en kale kiets zwaar verkreeft door de zon en 's avonds na een wijntje en een berg gefileer helemaal ingestort met dromen van nog meer vis!
Wens alle lezers op welke boot dan ook zo een net zo fantastische visdag en tot babbels
Stipo #97

1 juni wezen wrak vissen met de specialist

we moesten wel ver uit de kust 58 mijl maar het was wel de moeite waard totaal met mijn maten

4 man 160 kilo kabeljauw
gr Leo #236

Zondag 1 juni,met de Specialist van Ahoy mee op de wrakken,flink eind uit de kust lekkere klus Gul getrokken.

Iedereen een aan boord heeft een leuk visje kunnen vangen,voornamelijk mooie maatse gul,wat makreel en steenbolken.Zelf had ik 12 mooie gullen en een zooi steenbolk.
groeten Jan#253

Zaterdag 31 mei gingen Eurovissers Tom # 45 en Har # 110

vissen met de vissersclub uit Belgie. De Neptunusvereniging uit Lommel waar we ook lid van zijn, een gezellige groep mensen die niets lievers doen dan wrakvissen,zodoende om 04.30 uur richting Maassluis naar de ligplaats van de Stella Bel daar aangekomen had Dirk al koffie gezet

en zei dat het niet erg goed geweest was de afgelopen dagen,en hij kan het weten, om 05.55 kwam de bus aan met de gehele groep uit Belgie. Na onze lootjes te hebben getrokken voor je plaatsnummer aan boord werden de spullen klaar gezet en voeren we de Waterweg af. Om 07.55 uur deden we het eerste wrak aan hier was het stil wat vis betreft dus ging onze schipper naar het volgende wrak hier hadden we meer geluk er werden een paar mooie gullen aan boord getakeld en we hoorden van Dirk dat er volop makreel werd gevangen door...... dit was om 09.30 uur. Maar onze club wilde toch graag op de Kabeljauw door gaan en gooide alles op alles om ze boven te krijgen

sommige waren erg gelukkig met 7 a 11 vissen maar er waren er ook met niks, zelf had ik een paar mooie . Arie had het erg druk achter bar met de natjes en droogjes ,en gaf hier ook wat tips weg ,door met deze wind en stroming recht onder de boot te vissen.

Onze lijnen liepen best vaak in elkaar maar dat mocht de pret niet drukken

na een leuke en warme dag gingen we naar huis met een tevreden gevoel want onze schipper Dirk had er alles aan gedaan om iedereen z'n visje te laten vangen. Er waren 115 Gullen gevangen en wat Bolken,Wijting en aardig wat wrak! Ps: Arie bedankt voor de shag,en Dirk ik heb je zien lachen.
Groetjes Eurovissers Tom en Har

Beste Eurovissers, kijk vaak naar jullie site, ben geen lid. Zie dat jullie net als ik vaak op zeebaarsjacht gaan, wilde jullie deze foto niet onthouden, was afgelopen zaterdag 31 mei, nabij de blokkendam. Baars was goed 70 cm en 3,8 kilo.

Naast o.a. deze mooie baars hadden we ook nog 15 kabeljauwen waarvan de grootste ook rond de 4 kilo zat. Mvg
Edwin Poldervaart

Vrijdag avond 30 mei, vertrokken naar de blokkendam ,het was goed weer en de

vangsten waren goed 31tongen 21 maatse wijtingen en nog wat schar ,dit alles gevangen aan zelf vers gestoken zeeuwse zagers
Groeten Bram van oeveren
Delta 57

Donderdag 29 mei samen met Ruud #158 en 10 passagiers vertrokken met Gemini 3 richting Blokkendam, voor een good old avondsessie op de tong! Aan boord 5 duitsers en nog 4 nederlanders, wat eigenlijk van "nature" een soort "Nederland-Duitsland" oproept, echter, in dit geval waren de duitsers ronduit sympathiek. Ruud had nieuwe systemen meegenomen, torpedolood met daarin 3 afhouders gegoten, de berichten vanaf het strand waren al lyrisch met dit systeem, nu zouden we ze op boot uit gaan testen. Welnu, wat de andere mannen aan boord gevangen hebben, is me een beetje ontgaan, maar die vingen in ieder geval vele malen meer wijting dan wij, maar qua tong waren we onverslaanbaar, Ruud 9 stuks en ik 12. Daarnaast had ik ook nog 2 scharren een paling en een botje, achterop had iemand nog een schol. De wijting was vanavond bij tijd en wijlen weer vet aan het "stalken", waar je hoopt op een vette tong, kwam er weer een doublet of triplet van deze wrakratten boven. In ieder geval een geweldige avond gehad met mooi weer, leuk gezelschap, gezelligheid en veel lol. Een van de duitsers had een fles jenever gekocht aan boord, en ging uiteindelijk "sky-divend" van boord de steiger op, voortanden gebruikend als landingsgestel ! Was erg leuk vanavond dus, allemaal een visje gevangen, en ik kan 29 tongen(incl kantvangsten) totaal als maand-resultaat noteren, volgens mij nooit eerder zo'n goeie mei-maand gehad qua tong. Bij leven en welzijn aanstaande zondag op de zeebaars vanaf de boot, kijk er al naar uit,
gr Leon #1 !

Hoi! Weer eens een berichtje, afgelopen zaterdag 24 mei met ex-buurman Jack en 2 collega's van hem met de Stella Bel meegeweest. Vorige week zag het weer er niet echt top uit, maar zaterdag was een prima dag, weinig wind en met de golven viel het ook reuze mee! Maar wat nog het beste was waren wel de vangsten, wat hebben we veel gevangen zeg. Ik had zelf een goeie krat vol, mooie maatjes van een pond of 5/6. Jack had ook zoiets, en die twee collega's vingen ook best hun visje. Om een uur of 13.30 vond schipper Dirk het wel genoeg, "We kappen ermee voordat het onbeschaafd gaat worden!", "Als je al die vis opvreet ga je licht geven!" waren zijn commentaren vandaag. We zijn de hele dag op dezelde plek gebleven, en ik heb maar 2 stukken lood verspild. Dit was echt zo een top-dag. Behalve dan dat de zon zich misschien wat vaker had mogen laten zien, hoewel dat ook weer niet goed is voor al die gevangen vis... Er zit trouwens een nieuwe motor in de boot, en volgens mij is ie een stukkie stiller dan de vorige.
Groetjes en vang ze! Jasper

Verslag van vrijdag 23 mei j.l. Dick 340 en Geer 339 zijn wezen vissen op de Oosterschelde met Marcel en Jaqueline van de Breeveertien,toevallig ook de boot die we gecharterd hebben met de Eurovissers in september.Nou we moeten constateren dat dit een prachtige boot is met alles erop en eraan.De Schipper met z'n vrouw zijn uitermate vriendelijk en gezellig. Het interieur is smaakvol en intiem ingericht. Nu over naar de vangsten: Zo'n beetje de hele dag regen en vrij veel wind gehad. In totaal met z'n tweeen 27 vissen naar boven gehaald waarvan 20 bovenmaats ( scharren en schollen ). Er zaten ook 3 ponen bij waarvan er 1 rood was. Misschien is het een leuk idee om met een gezellig clubje ( minmaal 12 ) tot 25 man de boot af te huren voor een avondje tongvissen of zo. Het is echt zwaar relax om op deze boot te mogen vissen.Iinformatie kun je vinden op www.sportvisserijmoermond.nl
Groetjes van Dick en Geer uit Zoetermeer. p.s. tot de volgende Meeting.

Zaterdag 17-5 wezen vissen met de stella bel.Om +/-4.30 vertrokken om naar maassluis toe te rijden de hoofdwegen waren afgesloten maar door de route beschrijving die ik 's avonds van sima door kreeg was het een kleine moeite om die te omzeilen.We waren er als eerste dus we hadden eerste kues omdat we met zijn zessen waren voor het achterdek gekozen.Om ongeveer 8.30 verdwenen de stukken lood naar de diepte en mijn colega had al gelijk een mooie gul te pakken,en toen begonnen we allemaal te vangen he t was nie veel maar het was leuk want bij ons was er een voor de eerste keer bij en die pakte er een van +/- 65 cm.De toeter ging en we verkaste naar het volgende wrak en daar lag ook de gemini de vangsten waren daar een stuk beter we hadden met z'n zessen ongeveer drie kratten vol,daarna werdt het stil en gigen nar de volgende stek maar was ook niet veel en toen klonk er over het dek laatse kans,mar leverde voor ons geen vis op.Al met al een hele goede dag gehad met de Slella Bel(daarvoor dank aan de bemanning en de schipper die het weer voortreffelijk gedaan). P.S als jullie weer een instructiedag hebben richt dan wel richting binnenland wij moesten af en toe weg duiken voor de stukken lood die voorbij kwamen.
Groetjes henri#296.

Zaterdag 10 Mei wezen bootvissen met de zaak. Een jaarlijks evenement met alle Dalsem medewerkers. We vertrokken met de grote boot van Trip uit Scheveningen. Om 8 uur vaarden we de zee op richting de M booi. 20 meter water onder de kiel ,en daar moest het gebeuren dan . We stonden met een mannetje of 9 achterop ,dat kan makkelijk want het is groot zat achterop. Om kwart voor 9 zonken de onderlijnen naar de diepte. Stond met 2 hengels .een weegschaaltje en daar boven een bezem afhouders met 3 haken . Zo en nu maar hopen dat die kut wijtingen niet gelijk gingen aan vallen. Mooi mis, het stierf er weer van , je werd er helemaal achterlijk van . Die beesten eten niet gewoon hoor ,nee die slikken je haak tot aan hun anus in . Leuk is dat he. Maar gelukkig werd er rondom toch wel wat schar gevangen. Een maat van mij was al zijn vis aan het schoon maken ,en had een emmer met touw van mij geleent. Hij deed zijn schoon gemaakte vis in een tas ,ik zeg tegen hem ik moet die emmer hebben ,dus ik gooi het afval water van die emmer over boord. Nee zeg, zaten zijn scharren nog in het emmertje,wist ik veel, het water was meer bloed en er dreef van alles in. Ik dacht dat die achterlijk werd die maat van me . Dat had ik dus weer.

Maar ik beloofde hem om 5 scharren terug te vangen voor hem, balen want we zijn er hier thuis zo gek op. En ik ving gelukkig 5 scharren voor hem terug. Dat ging lekker ,maar ik ving erna geen klote meer. Ja van die klote wijting ,waar ik geen kut aan had. Het was lopende band werk ,je trok er steeds 5 wijtingen te gelijk uit. Op een gegeven moment lieten we gewoon onze hengels liggen ,want je werd er gek van. In de middag ving ik eindelijk weer wat schar,gelukkig want ze zijn zo lekker. Maar goed, we hebben heerlijk gevist en gelachen (gezopen ),en lekker me kop verbrand,was vergeten om een petje op te zetten ,het staat nu zo strak als de nete . O ja nog iets, een maat van me die haalde op het laatste moment een gul er uit.40 cm lang maar hij had een omtrek van een arm van een boby bulder, heel achterlijk was dat. Ik heb rond de 60 a 70 wijtingen gevangen,en 7 scharren.
GR PEET#1,3

Wrakkentocht op 9 Mei met de Stella Bel Het kwam op als poepen op donderdagavond 21.30 uur ik belde Ruud om een plekkie en hij zei morgen kun je aan boord dansen zoveel plek krijg je nooit meer

zo gezegt zo gedaan geboekt voor ons samen Eurovisser #45 en #110 en s"morgens om 05.00 uur aan boord , de Schipper Dirk had al koffie gezet en wij gingen onze hengels in orde maken , ongeveer 17 man aan boord en toen Ruud het aas had gebracht voeren we de waterweg op die zo glad als een aal was geen wind van betekenis wel wat motregen om 7.45 uur deden we het eerste wrak aan helaas weinig tot niks dus na een kwartier op naar de volgende daar lag ook de Gemini en er werd redelijk gevangen

na een uurtje weer verder dus ff een versnappering halen bij Riek en Arie prima bakkie koffie en lekkere ballen gehakt , en het was mooi op geknapt door Arie van binnen netjes met hier en daar een hengel hangend aan de wand met de prijzen erbij. Onze Schipper melde ons dat er vis zat dus je best doen mannen nou dat was niet tegen de verkeerde

en lande gelijk twee stuks er werd goed gevangen door iedereen met hier en daar een uitzondering Riek 12 stuks en Arie 1 maar samen toch 13.

Dirk voer van wrak naar wrak met hier en daar een Politieboot die al snel weg ging toen ze hem zagen ,gezegde van Dirk ik vaar lees de regelementen maar na ? Na een hele mooie dag weer huiswaarts moe en voldaan en genoeg vis in onze emmer. Kwamen we weer in Maassluis aan waar Ruud ons al stond op te wachten.

Dirk,Riek en Arie bedankt voor de fijne dag .
Groetjes Tom # 45 en Harrie # 110 En tot de volgende keer.

Op 7 mei zijn Arjan #8 en ondergetekende om 16.00 met de boot vertrokken naar een uitdagende stek. Vooraf hadden we eigen aas gestoken en hadden als doelstelling om tenminste 10% van de 300 pieren om te zetten in vis. In het begin rustig aan gevaren want Arjan had warme andijviestampot meegenomen en die moest eerst op. Wat een maat!! Maar rond 17.00 het anker laten vallen en de hengels opgetuigd. Het was een straf om met dit weer op het water te zitten en lui achterover was het genieten van het mooie weer. Tenminste dat was de bedoeling maar de vis liet het niet toe. Tot ons vertrek om 23.30, de stroming was toen volledig weg en de vis ook, was er geen tijd voor relaxen. Arjan deed zijn oude naam, die weinigen nog weten: "de wijtingterriër", alle eer aan en wist 44 wijtingen te vangen tegen één voor ondergetekende. Maar ik kon ook niet aan het aantal zeebaarzen komen dat hij ving evenmin als het aantal steenbolken en scharren. Daarentegen gingen we gelijk op met het aantal gullen en viel het aantal tongen licht in mijn voordeel uit. Kortom, het was een hele prettige avond met 45 wijtingen, 3 steenbolken, 14 gullen, 24 tongen, 1 schar, 8 zeebaarzen en 2 palingen, waarvan één van 70 cm.
Gilles #59

Geachte heer/mevrouw, Ik heb meegedaan aan de finalen van het Belgieche kampioenschap bootvissen te Nieuwpoort de26-4-2003 en heb daar een prachtvis gevangen Een tong van 43 cm (NIEUW EUROVISSERRECORD)

Ik beb nog nooit zo vroeg in het sezoen zo een vis gevangen
Groeten van roger nr 353

Vrijdag 25 april, schitterend weer, geen wind, dat waren de omstandigheden voor vandaag om te gaan vissen met Gemini 3 , afgehuurd door een groepje haagse schilders, echt gezellige gasten !!! De noordzee wordt momenteel geteisterd door vies dik water vol algen en schuim, hoort erbij deze tijd van het jaar, maar is ronduit slecht voor de visserij. Aangekomen op het eerste wrak kreeg ik meteen in de eerste keer, de beet van de dag! Tering wat een monster is dat geweest, halverwege schoot hij los, en Ruud #158 en ik baalden stevig ! Mijn volgende worp leverde een kleine wijting van zo'n 25 cm op, die ik aan de haak liet zitten om bij het volgende wrak meteen weer naar beneden te laten zakken. BOEM kwam de klap en een mooi gulletje vergreep zich aan de wijting ! We zijn vandaag weer erg ver weg geweest omdat de visserij van deze week niet echt positief de gemoederen opvrolijkte ! Uiteindelijk werden er zo'n 10 a 20 gullen de man gevangen, en dat bleek ten opzichte van de Stella Bel best nog redelijk, daar hadden ze slechts 1 kist ! Insiders weten dat Schipper Dirk vd Stella Bel daar niet vrolijk van wordt, en ik zou niet graag een Jehova's Getuige zijn die vanavond bij hem aan de deur aanbelt ! Anyway mooie dag, behalve dan dat mijn hengel brak in de middag na een vastloper, balen zeg, vorige keer mijn molen al verrot, de wrakken weten wel raad met je materiaal! Tevens aardig lood verspeeld dus het werd uiteindelijk een duur dagje, dus die gulletjes moeten wel heel lekker gaan smaken!
tight lines, Leon #1

Dinsdag 22 april 2003. opkomend tij, 14 meter water voor de kust van Kijkduin, W-NW 3-4. Ondanks mijn tijdelijke handicap toch de drang niet kunnen weerstaan op ff naar zee te gaan. Het was meer bedoeld om mijzelf uit te checken voor het komende zware botten-takelwerk. Behalve dat het fantastisch weer was, is alles verder gemeld. Met vier hengels uit in 4 uur tijd slechts vier wijtingen gezien. Volgende keer beter hoop ik. Groeten,
Rob#50

Ik ben op donderdag 17 april op bezigheidstherapie geweest, niet zozeer voor mijzelf, maar voor Dirk de schipper van de Stella Bel. Wat kan die man ouwehoeren zeg. Het is maar goed dat er raampjes in die stuurhut zitten en dat hij daar doorheen kan praten, anders word hij gek. Aangezien ik net onder zo'n raampje stond, was ik degene die hem de hele dag heeft moeten bezighouden. (Ja, inderdaad, erg genoeg). Ik ben die dag met 10 collega's gaan vissen op de Stella Bel. Er waren nog 7 andere vissers waaronder 3 perzische tapijtverkopers. Zodra we s' morgens om 05.45 uur aan boord stapte en Dirk mijn Eurovisser embleem zag, zei Dirk al ; O, moet het zo'n dag worden!!!!. Wat hij daarmee bedoelde weet ik nou nog niet, want in mijn ogen is er niks beters als een Eurovisser. Ik zei tegen Dirk dat er door alle kleine visbootjes veel gul gevangen werd voor de blokken van de Noorderpier, en stelde voor om het daar te proberen. Hij had daar wel oren naar, maar zei dat die tapijtverkopers speciaal waren gekomen om te wrakvissen. Nadat de heer Lievaart (eigenaar) nog wat spullen had afgegeven en wat zeewater voor het aas in de winkel mee terug had genomen, vertrokken we richting zee. Tijdens de trip naar het grote water heb ik alle plekken waar wij normaal staan, mooi kunnen laten zien aan mijn collega's ( maar wees gerust, ik heb niet gezegt hoe je er komt). Eenmaal op zee kwam Dirk voor de eerste keer (van de 172 maal ) door een eerder genoemd raampje melden dat er verderop 2 kleine wrakjes lagen en dat daar misschien wel wat vis op zat. Dus die eerst maar proberen. En jawel, er werden wat gulletjes gevangen, maar die waren niet groter dan die gulletjes die we aan de kant vangen. Dus, op naar de volgende wrakken. Zo hebben we er nog een stuk of 6 aangedaan, waarvan er een paar bij waren die goed voor de loodhandel waren. Maarja, zoals Dirk dan suptiel zegt, je mot niet zeiken, want op wrakken zit vis en als je goed vangt hoor ik je ook niet, ( mot je maar leren vissen, dan zit je ook niet vast) en daar heeft hij wel gelijk in ! De vangsten waren over de hele dag niet super. De meeste hadden +/- 5 gulletjes, op een tapijtverkoper na, want die had er 16. Hoe hij dat voor mekaar heeft gekregen was voor iedereen een raadsel. Oja, een van de collega's had zijn dag niet. Net voordat de eerste lijntjes het water ingingen, begon hij te kotsen. Alleen had hij volgens mij niet begrepen dat je dat buiten de reling moet doen en niet op het dek. Hij leek Hans en Grietje wel met dat spoor. Op zo'n moment zie je iedereen achteruit deinsen, en terecht. Maar als je het niet weg spoelt, loop je er de hele dag doorheen. Dus Theo is weer de gek die een emmer water pakt om dat weg te spoelen. En ik kan je vertellen dat ik er bijna iets bijgelegd had, maar dit terzijde. Rond half 3 lag ineens de kustwacht in de buurt en kwam er op hoge snelheid een zodiac onze kant op. Wat bleek nou, Dirk was al 2 keer gewaarschuwd dat hij in de vaargeul lag, en weg moest. Maarja, wat moet je doen met al die lijntje in het water. Ze kwamen met 4 man sterk, waarvan er 2 aan boord stapte om een (praatje) te maken met Dirk. Nou succes. Achteraf zei Dirk dat ze hem niks kunnen maken omdat hij gewoon aan het varen is en niet voor anker ligt ( inderdaad logisch ). Ik denk dat ze zich een beetje verveelde. Tijdens dit bezoek was de tocht naar huis al begonnen. Onderweg hebben we nog een keer de lijntjes in het water gehad en daarna was het gedaan. Om 17.00 uur lagen we weer aan de kade in Maassluis en konden we ondanks de kleine hoeveelheid gevangen vis met een voldaan gevoel van de boot stappen. Om dit korte verhaal af te sluiten, mooi weer, gezellige ploeg, leuke dag. Groeten Theo # 48 en collega's. P.s. Als we op 20 juni die nacht gaan vissen, dan graag iemand anders onder dat raampje staan. B.v.d.
gr Theo #48

Gisteren 16 april wezen wrakvissen met de Gemini 3. Het was een heerlijke dag, met veel zon en ook leuke vangsten. In het begin wilde het bij mij nog niet echt lukken, tot de middag had ik 1 gul, terwijl mijn buurman er al 12 had!? Gelukkig wist Ruud dat er om 12 uur weer vis zou zijn en toen had ik er 3, waarna het weer even rustig was. Bij de laatste drift, begon het bij iedereen weer te lopen en bleven we vangen. Ik had er toen nog 7 bijgevangen. Verder had ik ook nog wat steenbolken en een wijting. In totaal had ik 11 gullen, waarvan de grootste 70 cm was. Ook was er nog een Eurovisser aan boord, Gerard was de naam, als ik het goed heb, hij had ook leuk gevangen, exacte aantal weet ik niet. Door de goede vangsten bij de laatste drift, zijn we nog wat langer blijven liggen en kwamen dus een uur te laat terug! Nog bedankt Ruud!
Groetjes Hans #37

Di 15 april met De Specialist van hengelsport Ahoy mee, na een mager begin ,1e 4 wrakken niets, de schipper toch een wrak met vis gevonden.met 12 maatse gullen en een bruine kop terug naar huis.alles bij elkaar een lekker dagje,heb me best vermaakt.
Groeten Jan # 253

Lee, Hallo knijter,, hier een telegrammo positivo van Stipo en Tuur. Vandaag 15 april, een uitermate geslaagde dag gehad aan boord van het M.S Sirius vanuit Stellendam. Stiep en ondergetekende zijn wezen vissen met de Zeenaald die door het jaar heen op bepaalde dinsdagen in het jaar een bootwedstrijd organiseren en vooral door de inbreng van Lucien van Zoomeren is dit een waar feest. Om 07.00 vertrokken vanuit de buitenhaven van Stellendam waarna een koter tocht van ongeveer 1 uur we voor anker gingen aan de nordzijde van de MV boei voor de Maavlakte. Deze door vele bekende bootvissers sterk bezette wedstrijd bracht gelijk al alles waardoor een visdag compleet word. Gezelligheid, volop vis, veel zon en spotiviteit.

Nadat het anker was laten zakken was het eiegenlijk direct al raak, wijtingen, schar , bot en een enkel gul vlogen uit het water. Na afloop,bleek dat Mart van Est op afstand deze wedstrijd gewonnen had met 84 vissen en een lengte van 21 meter en 25 cm. Stiep werd fraai 10e met 58 vissen en 14 meter weetikveel

ondergetekende werd 6e met 59 vissen en 15 meter en nogwat Dus: de vis is terug!!!!!!
Groet en strakke lijnen van Stipo en Tuur

Hoi Leon. Maandag 31-3 zijn we met z'n 5 en wezen vissen met de Stelle Bel.De vangsten waren niet zo best maar dat werdt ons al verteldt toen we net aan boord waren maar dat mocht de pret niet drukken.Om 6 uur uitgevaren en het eerste wrak was niet veel,dus op naar het volgende wrak ook hier was het niet veel,het bleek dus wel de vissen hadden geen zin.Aan de schipper heeft het niet gelegen hij heeft van alles geprobeert maar dat leverde weinig vis op.Met 5 man hadden we in het totaal 15 gulletjes en 1 grote verspeeld door lijn breuk(dat kwam doordat ik met een spinnerblaadje op mijn haaklijn zat en dat schuurde mijn haaklijn door en brak toen ik de vis uit het water wilde tillen,DUS VISSERS LET HIEROP! of ik monteer het niet dat kan ook).Hopelijk volgende keer meer vis,want gezelligheid aan boord was er genoeg.
groeten Henri#296

Beetje laat, maar ja dat zijn jullie inmiddels wel gewend van deze vissende naaktslak. Afgelopen zaterdag 29 maart, vanuit Stellendam onder vrij mistige, maar redelijk windstille omstandigheden een wedstrijdje gevist voor de Nerefco. Boot voor die dag was de Sirius en met 20 man aan boord gingen we voor anker bij het (onder een berg zand liggende) wrak van de ADRIANA. Vroeger, en nu praat ik over slechts een vijtal jaren geleden, rond deze tijd altijd goed voor een flinke klus gul en leuke bijvangst aan schar schol en wijting. Je ziet me hier een gekregen torretje fileren na de wedstrijd,

want zelf wist ik de wedstrijd weliswaar te winnen na 3 x 100 minuten met 28 vissen, maar overwegend had ik alleen vrij kleine schar. Edwin v/d Berg ving nog een leuk gulletje

zoals jullie zien en Han Noordzij had een heeeeeeel knappe schar.

O ja, onze WK ganger bootvissen Arthur van Tienen was zo vriendelijk niet voluit te gaan en werd tweede op de boot en DAAR ben ik behoorlijk verguld mee, want op de boot heb ik hem toch zelden liggen! Al met al een leuke visdag die de zondag daarop eindigde met een uitelkaar ploffende rookoven zodat ik nu voor de liefhebber een kilo of 4 scharrenmoes in de aanbieding heb. Strakke lijnen en hopend op NOG meer vis
Stipo # 97

Zondag 23 maart. Eigenlijk had ik geen tijd om te gaan vissen, maar het weerbericht zag er zo verleidelijk uit dat we toch besloten om na de lunch nog maar een paar uur te gaan. Eénmaal buiten bleek de zee er inderdaad als een spiegel bij te liggen. Naar een wrak vlak onder de kust om niet teveel tijd te verliezen met varen en al gauw hadden we de hengels in het water liggen. Het eerste uur gebeurde er helemaal niks, althans wat vissen vangen betreft. Er kwamen nog wel twee andere bootjes naast ons liggen, duidelijk met hetzelfde idee als wij. Het werd zelfs frustrerend toen het bootje dat aan de ene kant vlak naast ons lag lekker begon te vangen en wij nog steeds niks: we wisten zeker dat we, net als zij, goed voor het wrak lagen; helemaal niet bevordelijk voor het zelfvertrouwen dus. Maar na nog een half uurtje begon het ook bij ons te komen. In een paar uurtjes een tiental mooie gullen/gulletjes gevangen. Met zonsondergang terug naar de haven en een geweldige middag gehad.
Groet, Albert #229

Hallo Leon, Ik weet (nog) niet wat jouw resultaat was van je vissessie met Simone gisteren, maar de mijne was bedroevend. Zelf ben ik met mijn maat Cor zondag 23 maart, eens naar de Oosterschelde getogen ( sorry voor het vreemd gaan) maar ook bij de buren was het gras niet groener. We hebben een bootje 8.5 mtr gehuurd ( voor 6 personen en zelf varen)en naar diverse stekken gevaren. Gevist op afgaand en een gedeelte opkomend tij. Op dieptes variërend van 7 tot 32 mtr. Wel hadden wel lekker veel ruimte op de boot met z'n tweeën. Resultaat van de gehele dag : Op een diepte van 7 mtr, om 10.00 uur, bij opkomend tij een bot van 35 cm Op een diepte van 28.5 mtr, om 15.30 uur, een bot van 30 cm bij opkomend tij. Dat was dus de vangst van de hele dag. Wat eurootjes lichter en voorzien van twee (2) visjes om 16.30 uur weer huiswaarts.Wel de gehele dag schitterend weer en geen golfslag. Morgen, maandag 24-03 ga ik het overgebleven aas opvissen aan de waterweg. We zien het dan wel, slechter kan haast niet.
Martin #256#

Zondag morgen 23-3 om 2 uur uit bed om naar Stellendam te gaan waar Gilles een nachtje op de boot slaapt na de visdag met Theo. Om drie uur opgestapt en rustig naar de blokkendam gevaren.Om een uur of vier serieus gaan vissen, maar het was rustig met de vis erg rustig zelfs. Na de berichten van Theo van gisteren viel het eigenlijk tegen.Maar om een uur of zes het eerste gulletje en daarna toch regelmatig vis, we hebben 4 scharren 1 bot 12 gullen[tjes de grootste was 55 cm en de kleinste 25 cm die netjes terug mocht.] EN 1 TONG gevangen door de tongen koning GILLES him self.[wie anders] We waren om 11 uur terug in Stellendam waar we met enige moeite konden traileren omdat het water erg laag was. Het was verder een prachtige ochtend met geweldig weer een strakke blauwe lucht en als ik zo omhoog keek naar die strakke lucht moest ik steeds weer aan 1.3 denken. Nee niet aan Peter maar aan zijn hengels die ook altijd maar stak omhoog blijven staan, zonder lekker door te buigen.Maar zelfs deze overpeinzingen konden deze prachtige dag niet verpesten. En de vangst van de EERSTE TONG door GILLES maakte de hele dag goed,want een Tongenkonig hoort zijn naam waar te maken en dit is helemaal gelukt dit jaar KLASSE Gilles. [tís dat ik Peet niet wilde plagen maar anders???????]
Arjan #8

Ik was op zaterdag 22 maart uitgenodigd door Gilles # 59, om mee te gaan zeevissen op zijn boot. Om 08.30 uur was ik in Stellendam van waaruit we zouden uitvaren. De dag begon al goed want het zag er naar uit dat het heerlijk weer zou worden. Om 09.00 uur lag de boot in het water en klaar om te vertrekken, en na een half uurtje varen lagen we voor de blokkendam. Gauw de hengels optuigen en inwerpen. Gilles had al snel een scharretje te pakken welke vlak voor de boot loste.Niet lang daarna had ik mijn eerste kleine gulletje. De volgende anderhalf uur zagen we geen tikkie meer en zijn we verkast naar de MVboei. Toen we daar weer hadden ingegooid had ik daar direkt een scharretje en wederom daarna geen tikkie. Dus weer terug naar de blokkendam. Dit heen en weer varen werd ook door de andere bootjes gedaan (+/- 15 stuks), en ook aan de 27mc te horen waren de vangsten overal slecht. Het zou om 17.30 uur hoog water zijn maar om 16.00 uur was er nog geen stroming waar te nemen. Alle andere bootjes vertrokken, maar wij wilde het tij nog even afwachten ondanks dat we nog bijna niets gevangen hadden. En dit werd beloond !!! Zodra de stroming erin kwam gingen de toppen klapperen en hebben we toch nog een aardige maal vis gevangen. Het resultaat was - 2 botjes, 2 scharretjes, 1 bolkje, een kleine zeebaars, 19 gullen en net zoveel gullen schoten vlak voor de boot los omdat ze net aan de lip waren gehaakt. Om 19.00 uur zijn we teruggevaren naar Stellendam zodat we met licht terug in de haven waren ondanks dat je met GPS ook in het donker kan varen. Snel de vis schoongemaakt en richting huis. Gilles bleef in de boot slapen, want om 03.00 uur zou Arjan weer opstappen. Gilles zal dus wel uitgeteld zijn op zondagavond.
Groeten van Theo # 48 en Gilles hartelijk bedankt!

zondag 16 maart was het weer tijd voor mijn maandelijkse trippie met de Bel. Vind dit altijd een van de top dagen van de maand als ik om vijf uur weer lekker op de kont kan plaatsnemen. Rond die tijd komt Dirk ook meestal aankakke,moggge hoor je hem dan een beetje brommen,wat kom ie doen.Een kei van een kerel hoor die probeert om elke keer het iedereen weer naar zijn zin te maken wat meestal wel lukt. het weer was schitterend,zo heb je het zelden zoals vandaag,lekker zonnetje en een zee als een spiegeltje. Sta zelf graag op de kont, want hier kan je lekker alle kanten op met je lijn en heb ook relatief weinig last van andere vissers.Ze zeggen dat de vangsten hier vaak wat minder zijn,maar had toch noch negen mooie gulletjes van rond de 60cm.wat vandaag tov de andere vissers toch een aardig resultaat was.Stond met nog andere eurovissers naast mij,kwamen uit eindhoven.Af en toe een babbeltje tijdens het opstomen onderbrak de visserij op een leuke manier vandaag. We zien wel weer wat de volgende trip zal brengen. tight lines.
LEX

Afgelopen zondag 16 maart was het dan eindelijk weer een keer zo ver. We mochten van het vrouwvolk thuis, en konden weer-technisch weg. Deze keer was de eer aan de schipper van Stella Bel om ons een mooi maaltje vis te laten vangen. Uiteraard 's morgens weer veel te vroeg vertrokken, wat in Maassluis aan de kade resulteerde in een mooi plek op het achterdek. Samen met de kraakheldere lucht en het windstille een goede start voor een leuke dag. Een maal op het eerste wrak begon ik me toch licht af te vragen waar dat wrak uit bestond, want wat heb ik daar met mijn medevissers weer veel lood achtergelaten. Maar hoe verder de ochtend vorderde, hoe meer de vis ook richting onze afslagbakken te komen. Toen het dode tij erin kwam, en de vangsten minder werden, nog even lekker in het (stiekem toch warme) zonnetje lekker met Lex #74 staan kletsen. Die bleek ook nog wat tipjes te hebben waar ik nog wel wat mee kon. Stilletjes aan werd het dan toch weer tijd om richting Maassluis te gaan, waar we dan weer om ongeveer 17.00h aan kwamen Aan het eind van de dag, terug in Eindhoven, bleek dat we met twee man toch heel wat meer als 30 kg hadden gevangen (28 gullen, andere vis zat er niet). Ook de 10-ponder die mijn andere slachtoffers gezelschap mocht houden, gaf een extra dimensie. Samen met het weer en de wind die er niet was, was het dus een bijzonder geslaagd dagje voor ons. Met andere woorden, alle medewerkers van Sima Charters weer hartelijk bedankt!!!
Met vele visgroeten Jeroen #302

Vrijdag 14 maart:Een beetje schraal. Dat zijn in in het kort de woorden die passen bij de vistocht die we vandaag maakten met de eigen boot onder de kust van Scheveningen. De wind was schraal, zeker toen die in de middag een poosje wat aanwakkerde. Maar ook de vangst was niet zo heel erg vet: een stuk of wat gulletjes en een schar. Gelukkig deed het zonnetje de hele dag zijn stinkende best en was het niet koud.
Groet, Albert #229

Zwaarbepakt weg en lichtgeladen terug, zo zou je in een paar woorden het wrakkentochtje van vandaag, vrijdag 14 maart, het best kunnen omschrijven. Vanochtend 06.00 uur eruit met Gemini 3, eerst naar wat wrakjes onder de kust, prima weer, alleen mijn aas vergeten," hoe gek wordt je dan?" , zou #1,3 zeggen ! Dat zou dus hoe dan ook pilkeren worden en dat bleek vandaag niet de goede keuze met het kleine formaat gul wat op de wrakken zit, ver weg ook trouwens. Geen beste periode dus, maarja dat hoort er ook bij. Schipper Johan heeft zijn uiterste best gedaan en heel wat "puntjes" afgestroopt, maar veel vis werd er vandaag niet gevangen. Persoonlijk helemaal dramatisch, enkele gulletjes en 7 pilkers pleitos, duur grappie !!!!! Twee mooie gulletjes meegenomen voor de gasten as dinsdag, dus ik duik ook nog ff in Theo's Culinaire Leefnet voor wat speciaals ! gr en kromme toppen
Leon #1

Gisteren dinsdag 4 maart, zijn uw eigen meunenmeppert met zijn maat 174 Ries en een zwagert met de Stella Bel vanuit Maassluis voor het eerst in zijn leven, maar ook voor zijn maten ter wrakken visserij geweest. Tering, wat moest ik vroeg mijn nest uit, terwijk het toch maar 10 minuten rijden was voor mij. Met trillende benen stapten we aan boord, en daar waren alle hengels van de rest van de vissers al opgetuigd. Ben toch benieuwd, hoe laat de eerste aan boord stapt! Na enig koffie gedrink, ( en ik stond daar nog wel met mijn mooie Eurovissers trui aan) en een hele poos varen waren we er. Waar??? Ik zou het mijn God niet weten. Maar na enig dringwerk kwamen we toch aan de railing.. (Gewoon dus een beetje in de knoop raken met links en rechts van je, en dan gaat het goed hoor!! , terwijl ik toch ook Feijenoord supporter ben, heb ik uitgelegd aan die gozert naast mij met zijn F petje op...) Nou ja, toch nog een wereld dag gehad op dat slingerende schip ! (Zeeziek..?? ik??? heb jarenlang bij Smit gevaren ! met kracht 11 naar buiten, das pas slingeren en lachen!) Vangen?? Ja, dat deden we ook nog, de man 7 mooie gullen van 50-60 centimetertjes en inmiddels zijn er al een paar op het bord verschenen en goed bevonden door de familie.

O ja, de meesten vingen we echt met mesheften, wat een wereld aas!! ( En dus hadden we te weinig, maar ja, we leren het vast wel)
gr Weijtse #138

Vandaag, 3 maart toch maar even de boot gepakt. Had nog een hoop aas over en dan blijft het kriebelen. Hoewel er weinig wordt gevangen, behalve bij de blokkendam, toch maar weer geprobeerd. Op 20 meter water, voor de kust bij Kijkduin, direct na het keren van het tij kwamen de aanbeten. De vloedstroom was erg sterk en de vissen lieten los. Gauw grotere haken gemonteerd en ja, binnen een kwartier twee gullen van 60+ cm.

Maar direct daarna was het over. Om 16:00 uur teruggegaan, maar dat viel tegen. De startmotor liet het afweten en de handstart wilde niet lukken. Op de reservermotor naar huis gesukkeld. Gelukkig dat de zee een spiegel was. Gaat weer een hoop geld kosten.
Groeten Rob#50

Op zondag 2-3 gaan wrakvissen vanuit Oostende met de Moby-Dick. Er moest naar de tweede pas gevaren worden omdat er op de eerste simpelweg geen vis zit… dus ongeveer 2.5 uur gevaren voor we op het wrak waren. Het begon langzaam, hier en daar wat gulletjes van 3-4 pond, en giga steenbolken : mijn vader had er 1 van meer dan 40 cm… Na een aantal driften werd het steeds minder met da vangsten, tijdens de laatste drift heb ik alleen nog maar 1 wijting gevangen, +- 41 cm. Dus zijn we verkast naar een ander wrak, daar lagen al 2 boten op te driften. Ondertussen was de stroom er goed door gekomen, zodat de vistijd erg kort werd. Maar dat gaf er niet toe, want er werd overal goed gul gevangen, ze werden zelfs groter bij elke drift.

We zijn gestopt rond half 3 , ik had toen 22 kilo (gekuist) en de rest op de boot ong 10 kilo… De grote gullen zaten er niet bij deze keer, ik was spekkoper met een gul van 74 cm en ong 9 pond. Wat me wel opviel dat alle vissen redelijk mager waren . Gevist op een 40 mijl uit de kust op een diepte van ong 39 meter.

We hadden mooi weer en vis, dus dit was een zeer geslaagde vistrip !
gr jeroen # 196

Donderdag 27 februari met Arjan #8 naar de blokkendam gevaren. De bedoeling was om eerst bij de MV-boei wat scharren te vangen en dan als de stroom er in komt bij de Blokkendam de gul te belagen. De schar bleek alweer aanwezig, maar echt wild was het niet. Toch slaagden we er in om in 2 uurtjes tijd een schar of 20 te vangen. Niet van die grote, maar toch vis. Bij de Blokkendam was het dus echt helemaal niets. In de twee uur dat we hier gelegen hebben werkelijk geen stootje gezien. Dus snel terug naar de MV-boei waar we nog wat scharretjes er bij vingen. Arjan had nog een vette meun, een scholletje en een miniwijting en ik kon nog 2 fraaie botten aan de soortenlijst toevoegen. De vis beet eigenlijk op elk aas, maar bij mij was de ingezouten pier wel favoriet. Op de terugweg nog twee bruinvissen gezien, hetgeen een mooie afsluiting van de dag was.
Gilles #59

Afgelopen woensdag 26/2, ben ik met Ahoy's Specialist II meegeweest. We hebben drie wrakjes aangedaan, vooral op het derde wrak werd heel goed vis gevangen. In totaal zijn er zo'n tien kisten vis gevangen. DIt met twaalf personen. Zelf had ik ruim dertig heel mooie gulletjes. Vooral op de mesheften werd heel goed gevangen. Groeten,
Leendert #315

26 februari,Gelokt door het mooie weer de boot maar weer eens uit de garage gehaald. Voor de eerste keer dit jaar. Dus eerst alles ff nakijken en zowaar het werkte allemaal nog. Gauw bezine geladen en pieren gehaald bij De Albatros in Scheveningen. Om 11:00 uur lag ik op 15 m water voor de kust van Kijkduin. Om 12:00 uur nog niks gezien. Dus verkassen naar dieper water.

Via de radio hoorde ik dat bij de Blokkendam (Vuurtoren) aardig Gul werd gevangen. Maar dat was te ver varen, dus hier maar weer proberen maar dan op 20 m water. Resultaat na 2 uur één Gul en drie forse scharren. De laatse kwam binnen tijdens het ophalen om naar huis te gaan ca 14:00 uur. Weinig vis maar een geweldige dag op een kalme zee.
Groeten Rob#50

Vandaag 18-02 met Gilles weer vanuit Stellendam vertrokken om negen uur. Naar de blokkendam waar het vrij rustig was,er lagen zes bootjes. Om een uur of tien de hengels te water en er liep nog een mooie ebstroom,waar we nuttig gebruik van maakte door een tien tal gullen te vangen.tijdens de rust [toen er geen stroming was] Kon ik de vis niet aan de schubben komen terwijl Gilles enkele prachtige wijtingen [40 plus] en toch ook nog een paar gullen wist te landen.Na drie uur begon het als een gek te stromen en werd het feest, de ene gul na de andere. Al met al een super dag zoeen met een goud randje. Wij dachten: Is er nog mooiere wintersport mogelijk??? Thuis komen met een verbrande kop,en een emmer vis prachtig toch.
Arjan en Gilles

Op maandag 17-2-2003 heb ik nico gevist met simon 139 op het strand bij monster leuk gevangen.Op vrijdag 21-2-2003 met Groen meegeweest het was mooi weer maar het was 4 uur vaaren tot bij het vrak. Er werden grooten gullen 75 tot 90 cm gevangen op de boot ik had er 10 plus een koolvis van 65 cm. SIMON als je gaat vissen bel mij dan nico.
Groetjes van nico aan alle lezers.

Zaterdag 15/2: Nog een leuk nieuwtje, bij de jaarlijkse wedstrijd met de Gemini voor dit seizoen is er een mooie 1e plaats behaald afgelopen zaterdag, de gul was maar liefst 112cm en woog 13kg.

De gene die een nog zwaardere vis weet te vangen voor juni as heeft de boot een dag geheel gratis tot zijn beschikking.
Ruud #158

Vandaag zaterdag 15-2 wezen wrakvissen met rederij groen.Het was de bedoeling om met de nieuwe boot van wout van leeuwen te gaan maar helaas werd deze geanuleerd op donderdag omdat de boot nog niet klaar was,dus moesten we zoeken voor een ander boot maar bijna alles was vol alleen hier was nog plaats.Het was voor mij de eerste keer maar wat een ervaring we hadden niet veel vis(5 gulletjes)en ook niet groot maar het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar(en zeker als ik de foto's bekijk van jullie 14-2).Als de eurovisser gaan probeer ik zeker mee te gaan.
Groetjes Henri.

Na de goede vangsten van donderdag wilde ik eigenlijk vandaag, zaterdag 15 februari, weer gaan. In Jan #108 een maat gevonden en om 10.30 lagen we met NO5 voor de Blokkendam. Direct ging het los met wijting en een enkele gul, dus het leek een kopie van eergisteren te worden. Echter, hoe hoger het water werd, hoe minder beet er kwam. Om 14.00 was het hoog, maar om 13.30 waren de beten al voorbij. Dat was eergisteren wel anders. Het formaat gul was evenwel gelijk, kleine biggetjes tot zo'n 55 centimeter. Al met al hadden we er toch weer 12, met nog 4 grove scharren, 20 wijtingen en 3 bolkjes. Eén van de bolken was 38 cm, gevangen door Jan. Leuke dag! Helaas zijn de foto's niet gelukt ivm lege batterijen.
Gilles #59

Vrijdag 14 feb, met Gemini 3 naar de wrakken gesuist, weersberichten waren niet gunstig, harde oostenwind 5, wat voor een aardige deining zou kunnen gaan zorgen. Op het eerste wrak had ik er meteen 4 aan de pilker, totdat het noodlot toesloeg. Mijn molen ging stuk en stom genoeg had ik geen 2e ingepakt. Ruud #158 zei "pak mijn hengel maar ", en zodoende kon hij nauwkeurig met alle apparatuur boven het wrak circuleren en zodoende steeds de vis opsporen. Iedereen aan boord heeft zeer goed staan vangen, hoewel het met de pilker inneens afgelopen was, bleken de mesheften weer eens een weergaloos aasje, de ene na de andere gul klapte erop. Hier en daar ook een flinke zoals deze,

al moesten ze wel van ver komen , een mijltje of 45. Totaal hadden we 7 kisten aan boord en iedereen heeft zich geweldig geamuseerd.
tights lines, gr Leon #1

Na drie dagen overleg met Gilles {ik ging elke middag even kijken als de bootjes aan de kant kwamen] dus telkens even bellen. Zijn we vanmorgen 13-02-03 vanuit Stellendam om 8.30 vertrokken richting Blokkendam.Om 9.30 zaten we er klaar voor, eerste hengel uit en nog voor de tweede klaar was BEET de eerste wijting, mooi begin dus.

Na een uurtje de eerste gul een mooie dus met het schepnet aan de slag [Gilles heeft er een van rubber, super zo'n net want je zit nooit met je haken vast in't net]en de eerste was geland.

Er volgden er meer en vraag me niet waarom maar de meeste op 1 van mijn hengels de andere bleven duidelijk achter bij die ene hengel. Zo tegen hoog rond half een was het raak alle vier de hengels krom en weer vier mooie gullen in de emmer.Om een uur of twee was mijn kruit verschoten terwijl Gilles juist los kwam hij ving nog even drie scharren en acht mooie gullen in dat uur terwijl ik op 1 gul bleef steken onbegrijpelijk maar dat is vissen.Om half vijf weet terug in Stellendam met 32 gullen, 6 wijtingen en drie grote scharren.Kortom een dag om nooit te vergeten.
Arjan #8

hallo hier zijn wij weer het is even geleden maar toch de BANJAARD VISSERS. wij hebben op 12-2-2003 eenwrakvistocht gemaakt met rederij-groen een langetocht. we hadden een rustigezee er werd goed gevangen. wij viste met pieren dat ging goed er waren ook mensen die viste met bevrorenmesheften en die vangde goed vis. er waren ook mensen die viste met kweekzagers maar die vangde veel minder. onze vangst was goed 57 gullen tussende [35cm +=55 cm] endan nog wat steenbolk 14 stuks dus een priema dag gehad .
groetjes WALLY EN JAN DE BANJAARD VISSERS.

De weerberichten voorspelden al dat dinsdag 11 februari echt een dag was om er met de eigen boot op uit te trekken: weinig golven, weinig wind en een acceptabele temperatuur. Dus met mijn vismaat het besluit genomen dat we voor het eerst zouden proberen zelf eens naar een wrak te gaan. Eénmaal op weg bleek het zich ’s ochtends niet denderend, maar verder was de zee kalm en de wind ongeveer afwezig. Het wrak was, met behulp van alle moderne electronica, snel gevonden. Bij dat wrak lag nog een andere kleine boot met dezelfde plannen als wij, maar met aanzienlijk meer ervaring. Gelukkig was er plaats genoeg voor ons allebei. Het gedoe rond het ankeren viel alleszins mee en al vrij vlot lagen de lijntjes in het water. Het duurde niet eens zo heel erg lang voordat de eerste gul boven kwam, maar door onwennigheid en een onhandige manoevre ging die gelijk weer retour het water in (mag natuurlijk niet voorkomen). Gelukkig bleef het niet bij die ene gul: met regelmaat kwamen de gulletjes boven, geen monstergullen en niet dat elke inworp raak was, maar na een uurtje of wat hadden we toch een vijftiental vissen. Het weer was inmiddels ook alleen maar beter geworden, dus de dag kon niet meer stuk
Groet, Albert #229

Beste medevissers Ik las al op de site dat de wedstrijd ook geen visparadijs was. Ik kan je zeggen dat het met de Trip Junior vanuit Scheveningen dezelfde(zaterdag 1 feb) dag ter hoogte van de blokkendam ook al geen feest was. Ik was een van diegene die drie visjes mocht vangen, nou ja, diegene, ik heb eigenlijk niemand anders gehoord met drie visjes. Het waren wel mooie maatse scharren, maar voor een hele dag vissen eigenlijk net wel iets te weinig. Helaas waren er weer een aantal mensen die met helemaal niks naar huis moesten. Een voordeel hadden we wel, de pieren werden zelfs niet weggevreten door krabben of garnalen, dus je kon lang met je aas doen.... Allemaal niks aan te doen, wel een hele leuke dag gehad. volgende keer beter.
Jeroen Brand

Gisteren zondag 26 januari ben ik met de Stella Bel mee geweest. Zaterdagavond werd er gebeld of het wel/niet doorging. Ik had eigenlijk de hoop al een beetje opgegeven, maar als er om 04.00 's ochtends geen windwaarschuwing op stond dan zou alles gewoon doorgaan. Ik had er alsnog niet echt vertrouwen in, dus ik ben zaterdagavond toch nog even wezen stappen, voor de zekerheid na de nodige biertjes om 01.00 uur weer thuis. Niet echt de ideale voorbereiding... Toen de weerberichten gekeken en het leek de goede kant op te gaan, dus snel mijn nest in. En jahoor, gewoon vissen op zondag, om effe over zessen stoomden we op naar het eerste wrak. Voorbij HvH leek alles wel mee te vallen, golven van ongeveer 1,20, windkracht 4/5. Dat in combinatie met de vorige avond bleek toch iets teveel voor mijn maag. Af en toe effe brokken, maar voor de rest had ik gelukkig nergens last van. Dus wel gewoon lekker vissen. We hebben een paar wrakken aangedaan, en de vangst was wisselend. Met 3 man hadden we iets minder dan 1 kist vis, vooral gulletjes tussen de 40 en 50 cm. Op de wrakken waar niet zoveel vis naar boven kwam leek een dwarrellijn van ongeveer 60 cm met een spinnerblaadje een paar cm boven de haak met aas het beter te doen dan zonder. Die tip heb ik ergens gelezen hier, bedankt daarvoor! De schipper (Dirk) deed er een hoop aan om meer te vangen, maar dat zat er niet echt in gewoon. Na afloop gaf hij ons nog een tip voor de volgende keer: Ga vooraan op het schip staan zodat hij je kan zien, die plekken houdt ie in de gaten en vangen meestal beter omdat ze beter boven het wrak komen. Al met al toch een leuke dag geweest!
Groetjes Jasper #365

"Golfhoogte anderhalf a twee meter" , belde Ruud #158 gisterenavond door, wel krimpende wind was de verwachting . Zodoende toch de gok gewaagd en uitgevaren op vrijdag 24 januari met Gemini 3, klanten uit Maasstricht, man of 10. Buiten Hoek v Holland bleek het reuze mee te vallen met de golven dus dat beloofde wat vandaag, zeker als later nog zou blijken dat de lucht openbrak en er de hele dag een fel zonnetje stond. Op de eerste wrakken was het niets , maar een aantal wrakken verder werd het steeds beter. Op vooral de laatste ver weg werd goed gevangen, hoewel dat wel een wrak met veel rommel is, dus vele vastlopers. Hier kwamen wel de mooiste gullen naar boven evenals een mooie pollak. Op dit wrak hebben we helaas de zwaarste vissen verspeeld, maar uiteindelijk hadden Ruud en ik samen een kilo of 40 a 45 .

De vissers die aan boord met aas visten, hebben de kisten ook goed gevuld, vooral de mesheftschelp deed het weer weergaloos. Tijdens het schoonmaken van de vis, bleek een grote gul maar liefst 4 platvisjes en een poontje te hebben uitgekotst. Twee van de platvisjes bleken nog indentificeerbaar als ex-tong en ex-schar ! Buitengewoon heerlijke dag gehad! Tot morgen !
kromme toppen en gr Leon #1

vandaag 12 jan met de Bel meegeweest. natuurlijk eerst de vangst van gisteren gejeckt en deze zag er goed uit,dus met volle moed om 3.45uur m'n bed uit.had er achteraf beter weer om 3.46uur in kunnen jumpen want wat was het slecht mensen. ik(lex)had vijf vissies en theo drie.er waren er zelfs met helemaal niks.ik schaamde me er eigenlijk wel een beet voor en dat zei onze crack Dirk ook toen ik hem nog even sprak voordat ik van boord ging.hij had er werkelijk alles aan gedaan om een vissie te vangen maar het mocht niet baten.hij ging van wrak naar wrak en zag de vis op zijn scherm maar toch een schamel resultaat. .Volgende maand naar denemarken dit zal wel een hoop goed maken en dan in maart weer mee met de bel.
LEX.

4 jan.2003 , met de Aurora van Rederij Groen-Scheveningen mee wrakvissen. Stevige wind, 4-5 NO, golven 1,5--2 mtr .Na een uurtje varen zo`n 10 man zeeziek. Eerste twee wrakken veel moeite moeten doen om een visje te vangen,pilker wilde niet ,muppets, zagers en shads ook niet,gelukkig had ik van thuis wat pieren mee.Op het 3e wrak een zeer zware beet,ik had niets te vertellen ,trok een paar meter lijn van de slip en los........na binnen draaien zag ik dat de delta-afhouder finaal afgebroken was.ik heb daarna gevist zonder afhouder maar met een drie-weg wartel, 60 cm aaslijntje van 11kg amnesia,eerst een flinke zager voor de helft op de haak rijgen en door schuiven tot op de aaslijn,dan de haak gevuld met 3-4 pieren,dus wapperde de helft van de zager vrij van de rest,met als lokkertje direct op mijn aas-lijn een spinner-blaadje van 8 mm met tussen aas en blad alleen een kraaltje.een hele flinke hap aas bij elkaar ,bijna 20 cm.! Rest van de dag met dit systeem gevist en toch nog 6 mooie gullen mee naar huis, een aantal steen-bolken en een stuk of 7 kleine gulletjes terug gezet.Dit laatste werdt me niet in dank afgenomen door een naast mij staande duitse visser,de man bood me eerst geld en werdt daarna boos toen ik daar niet op inging,heb geprobeert duidelijk te maken dat ik hier niet van gediend was en de vis ondermaats en hem daarna verteld dat hij anders naar duitsland terug moest zwemmen,waarna hij me niet meer lastig viel.De man viste zelf met muppets,toen hij zelf eindelijk een aanbeet had bleek hij twee mooie gullen tegelijk te hebben,hij maakte de grootste fout die je in zo`n geval kan maken...hij probeerde het zaakje er zo uit te tillen in plaats van de gaf te gebruiken en dus was hij het hele zootje kwijt!!!!! Het is niet leuk twee gullen aan een onderlijn met 400 gram lood naar de bodem te zien zakken,die vissen hebben geen enkele kans op overleven.Maar genoeg hierover,dus na wat expirimenteren toch wat gevangen, ik sleep dus niet voor niets zoveel zooi mee. Blijkt maar weer dat er geen standaard aas of systeem is dat je kost wat kost moet vasthouden,durf te expirimenteren,ook al staan sommige medevissers te lachen.....na mijn zoveelste gul lachte er niemand meer,het gemiddelde was ong.2 a 3 vissen per persoon !.........let wel op dat het spinnerblad niet te scherp is anders snijd deze je aaslijn door.
Groeten JAN # 253

Zaterdag 4 januari. Alle weer-web-sites 's ochtendsvroeg bekeken, om 06.30 topoverleg, is het te doen of niet? Wind Noord Oost 5, afnemend of toenemend? Golfhoogte 1 meter, afnemend of toenemend? Om 08.30 de stek bij de blokkendam vanaf de kant verkend en vervolgens bij de trailerhelling de beslissing genomen: it geat on!! Er lagen meer bootjes waaronder de Stella Bel dus waarom wij niet? Snel Arjan #8 uit bed (!) gebeld en om 10.30 voeren we vanuit Stellendam naar de Blokkendam. Om 11.00 uur de hengels er in en we keken elkaar aan: dit is een goede keuze geweest!! De golfhoogte en wind waren alleszins acceptabel, een waterig zonnetje scheen op ons neer, en zo stond niets in de weg om eens flink gullen te takelen. Tot zover de inleiding van dit vangstbericht. Na 11.00 uur totaal 1x beet, om 15.00 uur was de golfhoogte 2 meter en de wind NO6. De meeuwen hadden inmidels hun eerste voer gehad. Tot zover de kern van dit vangsbericht. Om 16.00 stond de boot weer op de kant, van de 300 pieren zijn er nog 291 over, geen schub gevangen. Tot zover dit vangstbericht
Gilles #59

Voor de vangsten van 2002, klik hieronder